• Danmark
  • /
  • Danmarks vackraste stränder

Danmarks vackraste stränder

Danmark – 7 400 kilometer kust vid Nordsjön och Östersjön

Danmark har kilometerlånga stränder. Kusten är totalt 7 400 kilometer lång och oavsett var du än befinner dig i Danmark är du aldrig mer än fem mil från kusten. Med tysta fjordar och uppfriskande vågor vid de fina sandstränderna erbjuder Danmarks områden något för alla.

De vackraste stränderna längs den danska Nordsjökusten

Stranden i Søndervig

Søndervig är en av de mest omtyckta semesterorterna längs den danska Nordsjökusten. Orten ligger vid havet och inte långt från fjorden. Sagolika sanddyner gör Søndervig till en idealisk destination för en mysig och drömlik semester. Søndervigs strand ligger på en juvel mellan fjorden och Nordsjön. Olika restauranger, gatukaféer och shoppingmöjligheter erbjuder många aktiviteter för en fullspäckad dag.

På stranden i Blåvand

Blåvand har en mycket bred sandstrand. Särskilt barn tycker om den långgrunda stranden vid Nordsjön. Denna strand kännetecknas av sitt lugna läge, eftersom det inte finns några bilar här. Vattnet är grunt och har inga starka strömmar. Horns rev sträcker sig 40 kilometer ut i havet och bildar nästan en lagun på den södra sidan.

Blokhus strand

Den fina och vita stranden i Blokhus sträcker sig miltals. Från Rodhus kan du köra till Lokken i norr och Rodhus i söder, och på stranden kan du få färsk fisk nästan varje dag. Om du älskar vindsurfing är Blokhus också rätt plats för dig.

Saltums strand

Stranden i Saltum anses vara en av Europas vackraste badstränder. Med sina 21 kilometer hittar du säkert rätt plats att börja drömma på medan du njuter av utsikten över havet.

Stranden och naturen vid Kandestederne

Älskar du långa promenader längs med stränder? Då kommer du att gilla stranden vid Kandestederne i Tannis Bugt söder om Skagen. Här hittar du höga sanddyner längs stranden och en mångfaldig flora och fauna.

Römös strand

På ön Römö vid Lakolk och Sonderstrand kan du köra bil till stranden. Här finns plats så långt ögat kan nå. Den salta luften kommer att göra dig gott och vindsurfare kommer inte heller att bli besvikna.

Sommarhus med pool vid stranden i Danmark

Här hittar du ett urval av fantastiska sommarhus i Danmark, som ligger mindre än 500 meter från stranden.

Danmarks Östersjökust: De populäraste stränderna

Stränderna längs Danmarks Östersjökust är särskilt lugna och barnvänliga. Det är mestadels grunt längs stränderna, som bjuder på lite varmare vatten. Njut av oändliga baddagar och långa promenader, eller ge dig ut på äventyr i en havskajak.

Marielysts strand

Stranden i Marielyst på Falster är särskilt barnvänlig med sitt grunda vatten och sina sandbankar. Dina barn kommer att älska att samla snäckor och bygga sandslott här. Tack vare vattenkvaliteten har stranden tilldelats Blå Flagg.

Stranden Hestehovedet

Stranden Hestehovedet passar också bra för personer med funktionshinder. Stranden ligger nära staden Nakskov vid fjorden med samma namn öster om Langeland på ön Lolland. Här erbjuds många fritidsaktiviteter, från minigolf till beachvolleyboll. Den 190 meter långa badbryggan leder dig också ut på djupare vatten. Nakskov Fjord tillhör naturreservatet Natura 2000 och därför måste du också hålla hunden kopplad här.

Stranden vid Bisnap

Stränderna sträcker sig i sex kilometer mellan Bisnap och Hou vid Kattegat. Under åren har små öar och laguner bildats på Jyllands östkust på grund av ansamlingen av sand. Kanske hittar du också din helt egna lilla badö här? Det finns också en väg ner till stranden för personer med funktionshinder. År 2006 utsåg den danska tidningen ”Jyllands Posten” Bisnap Strand till den bästa badstranden på Nordjylland.

Amager Strandpark

I närheten av Köpenhamn ligger Amager Strandpark. Den har en konstgjord strandö och badlagun med en plaskpool. Ön är ansluten till kusten med tre broar. I ena änden ligger badstränderna och sanddynerna, och i den andra en båthamn och picknickområden.

Hous strand

Hous hamn är alltid full av liv, och ”Caféen” är en trevlig plats att besöka, som bjuder på musik och härlig atmosfär. Stranden erbjuder allt du kan önska dig på en aktiv semester. Från beachvolleyboll och fiske till minigolf och vandring. Färjan tar dig till Samsö och Tunö.

Gudmindrups strand

Gudmindrups strand ligger vid Sejerø Bugt. Stranden är långgrund och därför också mycket lämplig för barn. Under sommarlovet är badvaktstornet bemannat och om vinden är bra kan du också kite- och vindsurfa här. Hundar måste vara kopplade.

Hornbaeks strand

Hornbaeks strand anses vara den populäraste stranden på Nordsjälland. Det är tack vare den fina strandkvaliteten. Fin sand och utmärkt vattenkvalitet, plus skyddande sanddyner och hög säkerhet för barn. Två bemannade badvaktstorn säkerställer säkerheten för badgästerna under högsäsongen. Öster om Hornbaeks hamn hittar du en grillplats med en stor strandlekplats.

Nordstrand i Kerteminde

Kertemindes populära strand ligger vid Stora Bält på ön Fyn. Denna strand har Blå Flagg och anses därför vara särskilt ren. Mitt på stranden ligger en parkeringsplats med en kiosk. I den södra änden hittar du en minigolfbana.

Grenaa Katholms strand

I själva verket finns det två stränder söder om Grenaa Marina som är mycket långgrunda och därför anses vara särskilt barnvänliga. Om du tar dig en kilometer från mitten av stranden, hittar du också lugna platser som du kan njuta av på egen hand.

Boderne Strand på Bornholm

På Bornholms sydkust ligger Boderne Strand som erbjuder tillräckligt med utrymme för din egen lilla plats mellan sanddynerna. Här finns också tillräckligt med utrymme för bollspel. Modiga och erfarna simmare hoppar ner i havet från de stora klipporna. Det finns en kiosk och olika modebutiker i båthamnen. Även under högsäsong finns det vanligtvis lediga parkeringsplatser. Det militära träningsområdet i slutet av stranden används praktiskt taget inte under badsäsongen.

Dueodde Strand på Bornholm

Bornholms populäraste strand heter Dueodde. Oavsett om du älskar långgrunda stränder eller stränder där det fort blir djupt passar denna strand bra för dig. Den stora parkeringen ligger vid skogskanten. Via den 500 meter långa träbron kan du enkelt ta dig till stranden med cykel, rullstol och barnvagn. Det finns toaletter och en kiosk vid parkeringsplatsen.

Travliga sommarstugor vid stranden

Om ett sommarhus betecknas som ett strandhus, ligger stranden inte långt från huset. Direkt efter frukost kan du bege dig till stranden, och om vädret tillåter, ta ett första uppfriskande dopp.

Slutsats – vackra stränder i Danmark

Du behöver inte leta länge efter vackra stränder i Danmark. Oavsett om du älskar de livligare stränderna längs Nordsjön eller vill ge dina barn möjligheten till sitt första bad i Östersjöns grunda vatten kommer du säkerligen att hitta rätt strand!

Du kan också söka bland sommarstugor som ligger högst 500 meter från vattnet.

18 Personer
7 Sovrum
3 Badrum
Hyrespris från/helg

17 312,00 kr

Inkl. städning
14 Personer
5 Sovrum
2 Badrum
Hyrespris från/helg

15 875,00 kr

Inkl. städning
(10)
18 Personer
7 Sovrum
3 Badrum
Hyrespris från/helg

14 707,00 kr

Inkl. städning