Odense Zoo – Tigerar

I utkanten av Odenses centrum ligger djurparken, som har runt 2 000 djur uppdelade på 130 arter. Besök Antarktis och djungeln, och upplev schimpansungar som leker och fascinerande sjökor som hoppar in i det kalla vattnet.

I utkanten av Odenses centrum

Kör längs med väg 02 förbi Odense centrum, och då är det lätt att se skyltarna till djurparkens infart. Odense ligger på Fyn och kan lätt nås via E20. Gratis parkering finns direkt vid djurparken, men du kan också ta dig till djurparken via ån.

En grön oas

Odense Zoo är uppdelat i flera olika områden, som skapar en miljö för djuren som är så lik deras naturliga livsmiljö som möjligt. På Odense Zoo kan du uppleva planetens alla områden, som savann, Antarktis och djungel.

Løve i Odense Zoo
©Foto af Ard Jongsma
Pingvin

130 djurarter

Odense Zoo är hem för cirka 2 000 djur, som representerar 130 olika djurarter. Du kan se schimpansungar som leker, hjordar av stolta lejon som smyger länge med klippan och titta på fascinerande sjökor och roliga pingviner i vattnet.

Odense Å

Med Odense Aafahrt kan du åka båt direkt till Odense Zoo. Resan börjar vid hållplatsen ”Munke Mose” i stadens centrum och den tar dig direkt till djurparken. På det här sättet blir redan resan en höjdpunkt på dagen.

Djurmatningen är en show

En kul upplevelse är som alltid matningen av djuren, så skriv därför upp mattiderna för de olika temaparkerna. Vill du själv prova på att jobba som djurskötare? Med en extrabiljett kan du få vara med och ta hand om girafferna, vilket är en oförglömlig upplevelse.

Närmaste lekplats ligger inte långt bort

Du behöver inte leta länge för att hitta en välskött lekplats på Odense Zoo. Om dina barn föredrar att klättra en stund mellan varven, så kan också du vända djuren ryggen en stund. Medan barnen leker på lekplatsen kan föräldrarna njuta av kalla förfriskningar.

Vanliga frågor om Odense Zoo

Var är zoo?

Odense Zoo
Søndre Blvd. 306
DK-5000 Odense
Danmark

Odense Zoo har också en webbplats där du kan se dagens program. Webbplatsen är på danska och kan naturligtvis översättas med hjälp av populära översättningsverktyg:

https://www.odensezoo.dk/

Chimpanse i Odense Zoo
©Foto af Ard Jongsma
Giraffodring i Odense Zoo
©Foto af Ard Jongsma

Mat och dryck – också för eget medhavande

Om du blir hungrig eller törstig kan du bege till ett av de många caféerna i djurparken, eller slå dig ner på olika platser med din egen medhavda picknickkorg. Helt enligt eget önskemål. På kaféet Kathmandu kan du beställa läckra hamburgare av närproducerat kött, medan rökt lax serveras på ”Café Darwin”. Vill du bara ha en kopp kaffe? Då kan du besöka ”Safari Coffee – To Go” nära giraffhägnet. 

Så vad kan man då dra för slutsats av Odense Zoo? Jo, det är en djurpark anpassad för varje djurart

Odense Zoo ser inte bara till att besökarna får vara med om en kul dag, utan säkerställer också att djuren tas om hand på ett bra sätt. Därför är de individuella hägnen utformade så att de är så lika djurens naturliga livsmiljö som möjligt. Med sina 130 djurarter är Odense Zoo en av de större djurparkerna i Danmark, och också det kulinariska utbudet samt de roliga lekplatserna för barn imponerar.

Rød Panda i Odense Zoo
©Foto af Ard Jongsma