Stora fritidshus i Blokhus

De perfekta semesterhusen i Blokhus, där det finns plats för hela familjen, finns här på VillaVilla. Många av våra vackra stugor har pool och spa.
Vart vill du åka?
När vill du åka?
Personer
Prisintervall
Faciliteter
Fler filter

Vi hittade 1 semesterbostäder som matchar din sökning.

Alternativa matcher

Hyr en trevlig stuga i Blokhus vid Jammerbugten

Vid Jammerbugten ligger den lilla danska badorten Blokhus. Blokhus tillhör kommunen Jammerbugt och regionen Nordjylland. Endast 15 kilometer fågelvägen skiljer Blokhus och Lökken i nordost. Stranden i Blokhus anses vara en av Danmarks vackraste och bredaste stränder.

Självklart vajar den blå flaggan här och utmärker strandens renhet. Stranden kan nås direkt med bil. Många dyner ger också utmärkt vindskydd på stranden. Många vita badhus pryder stranden och under sommarmånaderna övervakas den av kompetenta livräddare. Surfare älskar vindförhållandena och vågorna i Nordsjön när de tillbringar sin semester i Blokhus. Och om det stormar här har du som turist bra möjligheter att hitta bärnsten.

Blokhus var tidigare en fiskeby men idag är den i första hand känd som en semesterort. Men det är inte bara sandstranden som gläder badentusiasterna, platsen har också mycket övrigt att erbjuda. Förutom mysiga kaféer och gaturestauranger finns det även många möjligheter till shopping. En mängd restauranger, affärer och kiosker har placerats runt torget.

Upplev också naturen kring Blokhus. För bakom stranden börjar ett fantastiskt landskap av lugna skogar, hedar och sanddyner. Detta gläder inte bara vandraren, även cyklister och ryttare får valuta för sina pengar här. Ett mångsidigt djurliv kan upplevas i Blokhus Klitplantage. Utsiktspunkten Guldagerhøj erbjuder en utsikt över hela Jammerbugten.

Är du intresserad av kultur? Då kan du också besöka flera museer, gallerier samt gamla verkstäder. Här kan du se vad hantverkarna pysslar med. Även den färgrika trädgården i ”Anne Justs Have” är sevärd. Vill du själv prova på ljusgjutning? Detta är möjligt i Blokhus Lys i Hune (2 kilometer från Blokhus centrum). Med över 50 spännande sevärdheter uppskattas inte temaparken Farup bara av barnen. Även Danmarks största vattenpark ligger inom räckhåll.

Blokhus

Utflykter från Blokhus

Även området utanför Blokhus har mycket att erbjuda. I Lökken, mindre än 22 kilometer från Blokhus, ligger det gamla klostret Borglum som byggdes på 1100-talet. I denna ovanliga atmosfär kan du besöka olika utställningar och även den exklusiva örtagården.

På en kulle vid kusten står den stolta fyren vid Rubjerg Knude. Många turister har inte bara fått en fascinerande utsikt över omgivningen från denna utsiktspunkt, utan även en inblick i rovfåglarnas liv. Hajar och andra fiskar kan du besöka i Nordsjömuseet i Hirtshals.