Vanliga frågor

Husets inredning och utrustning

Eftersom stugan med pool ägs av privata husägare kan inredning och utrustning variera från hus till hus. I varje husbeskrivning kan du läsa om det enskilda huset, medan ni här hittar en lista över de saker som alltid finns i en stuga med pool. Om ni har specifika frågor om den trevliga hyra stuga som ni har hyrt är ni välkomna att kontakta husets servicekonsult.

Finns det barnsäng och barnstol i huset?

Ja, i alla stugan med pool finns minst en barnsäng och en barnstol. I några hus kan det finnas flera. Ni är välkomna att fråga husets servicekonsult, som i vissa fall också kan hjälpa till med hyra av extra barnsängar och barnstolar.

Kan man boka extra barnsängar och barnstolar?

Ni är välkomna att kontakta husets servicekonsult, som i vissa fall kan hjälpa till med hyra av extra barnsängar och barnstolar.

Är poolen uppvärmd vid ankomsten?

Ja, poolen är redo att användas när ni anländer till sommarhuset och har en temperatur på mellan 26 och 29 grader.

Diverse betalningar

När ska vår bokning betalas?

Hyrespriset kan antingen betalas komplett vid beställning eller delas i två delbetalningar (delbetalning är endast möjligt om det är mer än åtta veckor till vistelsens början). Den första delbetalningen utgör 25 % av hyrespriset och ska betalas inom sju dagar från bokning. Andra delbetalningen utgör 75 % av hyrespriset och ska betalas senast åtta veckor före vistelsens början.

Är den första delbetalningen samma som en deposition?

Nej, den första delbetalningen är inte samma som deposition.

Den första och andra delbetalningen utgör tillsammans hyrespriset, som ska betalas före ankomst, medan en deposition är husägarens säkerhet för att huset lämnas i gott skick och att det betalas för förbrukning under vistelsen. Deposition och ev. slutstädning ska betalas vid ankomst till huset. 

Hur betalas depositionen?

Det går att betala deposition och slutstädning på tre olika sätt:

  1. Kontant till husets servicekonsult vid ankomst.
  2. Online före ankomst via den hyresgästinloggning som står i bokningsbekräftelsen. Var uppmärksam på att det kan vara en hanteringstid på upp till tre veckor innan den slutliga depositionsavräkningen är klar, läs mer nedan. 
  3. Via banköverföring. Beloppet ska vara synligt på vårt konto senast tre dagar före ankomst, så att vi kan meddela servicekonsulten och skicka en bekräftelse till er. Beloppet överförs till konto:

Bankgiro nr. 285-3612

Konto nr. 12200129025

Kom ihåg att ange beställningsnumret på överföringen. Var uppmärksam på att det kan vara en hanteringstid på upp till tre veckor innan den slutliga depositionsavräkningen är klar, läs mer nedan. 

När får vi tillbaka vår deposition?

Om ni har betalat depositionen kontant vid ankomst till huset kommer ni redan vid avresan att få tillbaka den utestående depositionen (er förbrukning av el, vatten och värme dras av). Om ni har betalat depositionen till oss via banköverföring eller via hyresgästinloggning så skickar vi en avräkning och återbetalar den utestående depositionen inom två till tre veckor efter avresa oberoende av säsong.

Kan vi betala deposition, städning o.s.v. med kreditkort vid ankomst till huset?

Det är möjligt att betala depositionen med kreditkort före ankomst via den hyresgästinloggning som står i bokningsbekräftelsen. Depositionen måste betalas innan ankomst.

Betalning i sommarhuset kan endast ske med kontanter. 

Förbrukning

Hur stor förbrukning kan vi räkna med?

Energiförbrukningen i spa- och poolhus varierar mycket i förhållande till husets storlek och inredning, väderförhållanden, antal gäster och den allmänna användningen av husets bekvämligheter. Man bör förvänta sig en högre energiförbrukning i spa- och poolhus i förhållande till traditionella sommarhus, eftersom det krävs mer energi att hålla pool och spa varma. Ni är alltid välkomna att kontakta oss om ni önskar en uppskattning som inte är bindande på förbrukningen i ett konkret hus.

Var uppmärksam på att man som hyresgäst är ansvarig för förbrukningen under hela hyresperioden.

Om servicekonsulten inte informeras om senare ankomst och/eller tidigare avresa, kommer mätarna att avläsas vid hyresavtalets början och igen vid hyresavtalets slut och förbrukningen tas ut enligt detta.

Vad kan vi själva göra för att förminska förbrukningen?

Ni kan själva påverka förbrukningen i en positiv riktning, till exempel genom att täcka över poolen med poolskyddet och ta bort vatten från kaklet i poolrummet efter varje simtur, så att rummets avfuktare kör minimalt. 

Ankomst/avresa

När kan vi anlända till huset?

Huset är tillgängligt för er från klockan 15 på ankomstdagen. En tidigare ankomst är i allmänhet inte möjlig.

När ska vi resa från huset?

Huset är tillgängligt för er till klockan 10 på ankomstdagen (till klockan 11 om avresedagen är en söndag). En senare avresa är i allmänhet inte möjlig.

Hur får vi nycklarna?

Det finns en servicekonsult anknuten till varje hus, som står för att överlämna nycklarna till er vid ankomsten. Kontakta därför husets servicekonsult senast dagen före ankomst för att avtala om nyckelöverlämning. Du kan läsa mer om vårt unika servicekoncept här

Bokning/avbokning

Kan man avboka sin bokning?

När ni bokar ett hus genom VillaVilla är vår trygghetsgaranti alltid inkluderad i hyrespriset. Trygghetsgarantin innehåller en avbokningsförsäkring och ansvarsförsäkring som ger er mesta möjliga säkerhet före och under er vistelse. Ni kan läsa mer om trygghetsgarantin här.

När kan vi boka en helgvistelse?

Alla våra stugan med pool kan hyras helgvis (minst två övernattningar) i november, december och januari. Enskilda hus har också veckouthyrning i februari och mars.

Några husägare väljer att ha helghyra eller veckohyra med valfri ankomstdag under andra perioder (t.ex. maj och september) om det fortfarande finns lediga veckor när perioden närmar sig.  Under sommarmånaderna och de flesta helgdagsperioder kan husen hyras i en hel vecka.

Ni kan alltid göra en sökning på en konkret helg här.

Olika frågor

Får vi ta med vår hund?

I flera av våra semester med pool är upp till två hundar eller katter välkomna, medan andra sommarhusägare invänder mot djur i sina sommarhus. Du kan söka efter hus där husdjur är tillåtna här.

Vem ska vi vända oss till om vi får problem under vistelsen?

Om ni upplever problem, fel, att något saknas eller om ni har frågor under vistelsen ska ni kontakta husets servicekonsult, som kommer att försöka lösa era problem på bästa möjliga sätt.