Stora sommarhus från VillaVilla nära Krakow am See

Krakow am See ligger i Mecklenburg-Vorpommern och är det perfekta resmålet för unga och gamla.

Vart vill du åka?
När vill du åka?
Personer
Prisintervall
Faciliteter
Fler filter

Vi hittade 10 semesterbostäder som matchar din sökning.

Krakow am See

Upptäck den idylliska staden Krakow am See – och förälska dig i det underbara landskapet och allt platsen har att erbjuda.

Med så många vackra utflyktsmål och sevärdheter runt Krakow am See kommer du och din familj säkerligen inte att bli uttråkad – du kommer att inspireras till ett nytt äventyr runt varje hörn.

Börja till exempel vid badstranden Inselsee, som skapades för 10 000 år sedan under den senaste istiden. Den har fått sitt namn från den vackra ön som ligger i sjön. Sjön är 15 km2 och är en av de största i Mecklenburgs sjödistrikt. Om du vill besöka ön kan du nå den via en bro som förbinder den med omgivningen.

Efter en kort promenad stöter man på en mycket intressant anläggning: klosterbryggeriet. Här kan du stärka dig lite inför den vidare upptäcktsfärden med en liten munsbit.

Låt dig förtrollas på din vandring av slottet Güstrow, med sina fascinerande italienska och franska arkitektoniska element: det är ett av de viktigaste renässansslotten. Slottet kommer att ta andan ur dig.

Sommarhus nära Krakow am See

Am See
Krakow Am See

Krakow am See är det perfekta resmålet för unga och gamla

Oavsett om du planerar en släktträff eller bara vill återse dina gamla skolkamrater och prata om svunna dagar, har den nybyggda resorten underhållning för alla.

Luftkurorten Krakow am See ligger i ett särskilt vackert område i korsningen av Mecklenburgska Schweiz och Mecklenburgska sjöområdet, vid Krakower Sees strand. Det är en av de äldsta kurorterna i Mecklenburg-Vorpommern.

Det omväxlande landskapet med härligt gröna ängar, skogsklädda kullar, skogspartier, skogar och idylliska sjöar erbjuder många olika möjligheter för naturnära aktiviteter och fysisk och mental avkoppling.

Nebeldurchbruchstal mellan Serrahn och Kuchelmiss är fascinerande i sin skönhet. Naturreservatet Krakower See är en våtmark av internationell betydelse med sin biologiska mångfald och population av sällsynta sjöfåglar. Här är det fortfarande möjligt att se havsörnar flyga fritt.

Strax utanför staden Krakow am See finns det naturliga parkområdet Nossentiner/Schwinzer Heide. Du kommer att bli förundrad över det underbara samspelet mellan vatten, skog, böljande kullar, flora och fauna.

Från utsiktstornet på Jörnberg kan du njuta av en imponerande panoramautsikt över de 15 sjöarna runt Krakow.

I omgivningen hittar du små bykyrkor, gamla herrgårdar och gravhögar.

Fakta om Krakow am See

Sjöns storlek

15 km2

Geografisk avgränsning

i södra delen av distriktet Rostock i Mecklenburg-Vorpommern

Areal

87,07 km2

Största stad

Hansastaden Rostock/Delstatens huvudstad Schwerin

Orter

Alt Sammit, Berlin, Bossow, Charlottenthal, Gross Grabow, Klein Grabow, Marienhof, Möllen, Neu Sammit, Steinbeck

Sjöar i omgivningen

Garder See, Drewitzer See, Heidensee

Vattentemperaturer (som högst)

Upp till 23 grader Celsius

Vattendjup

28 m

Utflyktsmål

Utsiktstorn på Jörnberg, Första boktryckarmuséet Mecklenburg/Vorpommern, Gamla synagogan, sjöpromenaden, vattenkvarnen Kuchelmiss. Reuters Paradiesgartenweg, Krakower Herrenhausrundweg