Semesterbostäder vid den barnvänliga Grenå strand

Vårt urval av semesterhus på Grenå Strand erbjuder plats för hela familjen och de perfekta faciliteterna för att alla i familjen ska få en fantastisk semester.
Vart vill du åka?
När vill du åka?
Personer
Prisintervall
Faciliteter
Fler filter

Vi hittade 13 semesterbostäder som matchar din sökning.

Grenå Strand

På spetsen av Jyllands näsa och inte långt från Grenås trevliga centrum ligger Grenå Strand, ett härligt sommarhusområde med fina barnvänliga stränder.

Naturen i området vid Grenå Strand präglas av gröna skogar, vackra klippor och en vit sandstrand, som har utsetts till Danmarks näst bästa. Grenå Strand har blå flagg och är mycket barnvänlig med lugnt, grunt vatten i strandkanten. På flera platser längs Grenå Strand finns toaletter och bra parkeringsförhållanden.

Grenå är Djurslands största handelsstad som är fylld med mysiga gator, lokala butiker, gamla korsvirkeshus och livsmedelsaffärer. På Torvet ligger flera olika kaféer och matställen, som har utomhusservering på sommaren. Här ligger också stadens kyrka med sitt vackra torn och populära klockspel.  I det fina Gamle Rådhus finns turistinformation. Här utförs fortfarande borgliga vigslar.

Grenå Marina och småbåtshamn ligger nära centrum och här är det fullt av liv och rörelse. Det är en mycket idyllisk hamn med glassbodar, restauranger och fina båtar att titta på, helt klart värt ett besök under semestern i Grenå.  Här finns också cykeluthyrning och Kattegatcentret, där ni kan utforska havets liv och vackra fiskar.

Grenå är en bra utgångspunkt för utflykter på Djursland, eftersom staden ligger på kort köravstånd till en mängd attraktioner för hela familjen till exempel Djurs Sommerland, Reepark, Skandinavisk Dyrepark och Tivoli Friheden i Århus. Handelsstaden Randers ligger en timme med bil från Grenå.

För de aktiva finns det också massor att göra vid Grenå Strand. Här finns fina vandringsleder i Grenå Plantage och Fuglesang Hede, Danmarks längsta och plattaste mountainbikeled (24 km singletrack) och möjlighet för en ridtur i Mols Bjerge. Vid Grenå Strandcamping kan hela familjen tävla mot varandra i en omgång pirat-minigolf.

För de som gillar att fiska finns det utmärkta möjligheter till kustfiske på Djursland. Särskilt Kattegatts kust söder om Grenå är värd att framhålla eftersom vattnet här snabbt blir djupt och det finns många tång- och stenområden. Även hamnområdet och piren vid Grenå Havn är ett eldorado för sportfiskare, där det främst kan fångas regnbågsforell, sill, torsk, sej och plattfisk.

Grenå Strand