Tivoli Friheden

Tivoli Friheden är Århus nöjespark, men har mycket mer att bjuda på än bara åkattraktioner. Här kan du även gå på konserter, teaterföreställningar eller föreläsningar.

Ett tivoli nära centrum

Tivoli Friheden ligger på gångavstånd från centrum och i närheten av vackra Marselisborgskogen. Under året anordnas ett brett utbud av underhållning, som åkattraktioner, konserter och föreläsningar. Tivoli Friheden har sitt eget kulturhus, Hermans, där det anordnas intima konserter, teaterföreställningar och föreläsningar.

Åkattraktioner

Tivoli Friheden har över 40 åkattraktioner med något för varje smak, oavsett om ni vill ha fart och fläkt eller är ute efter lugnare aktiviteter. Gillar ni fart och fjärilar i magen ska ni prova Cobraen, som tar er 400 meter upp i luften. Bland de andra vilda åkattraktionerna finns Piratskibet och Pegasus, som lyfter, svävar och snurrar er runt 360 grader i olika dimensioner.

Fördrar ni lugnare åkattraktioner kan ni prova Den Røde Baron, där det gäller att träffa måltavlorna och få flest poäng. Den Blå Ballon passar hela familjen, och härifrån har ni utsikt över hela nöjesparken. 

Friheden har dessutom massor av åkattraktioner till de minsta. Besök Bille Bys körskola eller prova den spännande Frihedskarrusel.

Vad du kan uppleva i Tivoli Friheden

Fed fredag i Friheden
Sankt Hans i Tivoli Friheden

Fed Fredag på Friheden

21 fredagar om året bjuder Tivoli Friheden in till en fredag utöver det vanliga. I början av året släpps ett program med 21 artister som håller konserter under året. Vill ni gå på konsert i vackra omgivningar bör ni kika på vem som står på programmet.  

Hermans

2013 donerades kulturhuset till Tivoli Friheden av Salling Fondene, och det anordnas därför evenemang här året runt. Hermans bjuder bland annat in till spännande föreläsningar, konserter och andra intressanta evenemang. Det anordnas hela tiden nya evenemang och det finns något för hela familjen.

Vanliga frågor om Tivoli Friheden

Tyfonen i Tivoli Friheden

Mat

Bufféer, kaféer, pizza, kyckling eller hamburgare? Utbudet är stort på Tivoli Friheden, och här finns allt vad du kan önska dig. Om ingen av dessa möjligheter lockar finns det även möjlighet att ta med egen mat och grilla i parken.

Aarhus set fra vandet