Semester i en stuga vid Limfjorden

Hitta din nästa stugsemester i Limfjorden här på VillaVilla. Våra semesterhus erbjuder plats för hela familjen och underhållning för alla åldrar.
Vart vill du åka?
När vill du åka?
Personer
Prisintervall
Faciliteter
Fler filter

Vi hittade 13 semesterbostäder som matchar din sökning.

Semestra i en hyra stuga vid Limfjorden

Limfjorden är ett naturskönt område långt upp i Danmark som sträcker sig från Thyborøn i väst till Hals i öst. Sundet separerar också Vendsyssel och Thy från resten av Jylland. Kustlinjen är nästan 1 000 kilometer lång och bjuder på många härliga badstränder och naturupplevelser. Här väntar er en rolig semester i en stilfull sommarstuga.

I vikingarnas fotspår vid Limfjorden

På Museum Mors får du lära dig mer om områdets natur och landskap genom tiderna, och det finns möjlighet att se olika fossiler och artefakter som hittats i området och som är ända från vikingatiden.

Hyra stugorna vid Limfjorden lockar många sportintresserade och naturälskare. Glyngøre är ett av de mest populära sommarstugeområdena vid Limfjorden, tack vare sin vackra utsikt över öarna Mors och Fur. Öster om Venø bukt ligger Ejsingholm och Hostrup strand, där du har fina cykelleder och badstränder. I Sillerslev får du uppleva den autentiska charmen av en äkta fiskeby på Mors. Hyra stugorna här är perfekta för familjer som vill ha en avkopplande semester i vackra omgivningar. Virksund ligger ganska sydligt vid Hjarbæk fjord och har med sin marina, golfbanor och vackra stränder de bästa förutsättningarna för en bra semester i et semester.

Limfjorden

Aktiviteter för hela familjen

En semester i en sommarstuga i Limfjorden är något utöver det vanliga. Här finner ni vackra vikar, branta backar, klittlandskap och stora skogar. Från toppen av kullarna har du vacker utsikt över landskapet. Ni kan ta en utflykt till Nationalpark Thy eller ta en segeltur på fjorden. Stränderna vid Limfjorden är dessutom perfekta för vattensporter. Här finns möjlighet för surfing och vindsurfing, och Toftum Bjerge är ett populärt område för paragliding. I Glyngøre finns dessutom en stor dykpark med skeppsvrak, vraket från en stridsvagn, hinderbanor, stenrev och en grotta.

De som vill strosa runt och uppleva stadslivet kommer att trivas i de större städerna i närheten: Nykøbing, Thisted, Struer och Skive. Danmarks fjärde största stad, Ålborg, är värd ett besök under semestern vid Limfjorden. Här finner ni flera butiker, restauranger, kaféer och sevärdheter.

Limfjordens sevärdheter, som ni inte vill gå miste om

Hyra stugorna vid Limfjorden ger er den bästa utgångspunkten för att utforska de omkringliggande sevärdheterna. Bland sevärdheterna finner du bland annat den välbevarade medeltidsborgen Spøttrup vid Skive och den 600 meter långa Limfjordsbron i Ålborg, som fälls upp när stora skepp ska segla under. Jesperhus Blomsterpark med lekland och djungelzoo är ett vackert och roligt utflyktsmål för hela familjen. Kalkgruvorna i Mønsted är världens största, och ni får möjlighet att uppleva den på nära håll. Ett besök på Jyllands äldsta bondgård, friluftsmuseet Hjerl Hede rekommenderas också. Här kan ni lära er mer om gamla hantverkstraditioner och lantbruksmetoder, och få en inblick i hur det var att leva i en liten dansk landsby förr i tiden.