Sommarhus i Glyngøre

Det finns inget bättre än en underbar semester i ett semesterhus. Därför hyr vi ut de bästa semesterhusen i Glyngøre här på VillaVilla. Hitta den perfekta stugan nu.
Vart vill du åka?
När vill du åka?
Personer
Prisintervall
Faciliteter
Fler filter

Vi hittade 1 semesterbostäder som matchar din sökning.

Alternativa matcher

Glyngøre

Glyngøre är en gammal fiskeby vid Sallingsund, som bjuder på vackra och avkopplande omgivningar för semestergäster. Från den trevliga staden vid Limfjorden är det utsikt mot öarna Mors och Fur.

Glyngøre har sitt eget museum i den gamla järnvägsstationen, där man kan få information om staden, dess järnväg, industrin, kulturlivet och andra skiftande utställningar. Glyngøre har många traditioner, bl.a. den gemensamma midsommarelden och skymningsberättelser varje dag under julmånaden. 

Naturen och landskapet i Glyngøre har prägel av istiden med branta backar, stora sluttningar och djupa dalar. I Glyngøre finns det dessutom många mossar och skogssjöar och många platser där man kan hitta ljungområden. 

Glyngøre hamn är i dag både fiskehamn och fritidsbåtshamn. Njut av en lunch i Limfjordens hus eller i Kjøwenhavnerkokken. Hos Glyngøre Shellfish finns det möjlighet att köpa ostron i världsklass.

Stadens offentliga badstrand ligger nordöst om staden, vid odlingsområdet Halkhoved Plantage. Här finns också många spännande, uppmarkerade vandringsleder.

Natursti Salling är namnet på den nedlagda järnvägsleden, som går hela vägen från Glyngøre till Skive. Naturstigen är upplagd för cykelturer och vandringar. Nära hamnen ligger den vackra kyrkan Glyngøre Kirke som grundades 1919 i romansk stil.

Det rekommenderas starkt att ta en utflykt till Fur, som bland annat bjuder på många olika vandringsleder, ett naturhistoriskt museum med många tusen år gamla fossiler och naturområden utöver det vanliga. På Fur ligger också det populära Fur Bryghus, där man kan se öl bryggas, smaka på husets öl och äta god mat i restaurangen. 

Önskar man stadsliv ligger staden Skive, med shoppingmöjligheter, caféer, biograf och kulturcenter, endast 25 km från Glyngøre.