Stora, vackra semesterhus i Lohals på Langeland

Älskar du Langeland? Då kommer du att älska ett fritidshus i Lohals på Langeland ännu mer! Boka din nästa semester här.
Vart vill du åka?
När vill du åka?
Personer
Prisintervall
Faciliteter
Fler filter

Vi hittade 7 semesterbostäder som matchar din sökning.

Uthyrning av stora poolhus vid Lohals

Hamnstaden Lohals ligger på Lollands nordligaste spets och omges av skog på ena sidan och har utsikt över Stora Bält och Fyns östkust på den andra. Langeland är ett semesterparadis som ger förutsättningarna för en trevlig och oförglömlig semester med kulturella upplevelser. Under ett av sina besök i början av 1800-talet inspirerades Adam Oehlenschläger till att skriva Danmarks nationalsång ”Der er et yndigt land”.

Langelands natur inbjuder till långa promenader och det finns goda möjligheter att uppleva det lokala djurlivet på nära håll. Langeland är ett paradis för fåglar och därmed finns här också många fågelreservat du kan utforska, även bara för att få uppleva den vackra naturen. En upplevelse utöver det vanliga är de hästar som lever i vilt tillstånd på Langeland. De kom till Langeland 2006 och du har möjlighet att se dem på nära håll. Hästarna strövar runt på ett stort inhägnat område och lever helt utan mänsklig skötsel. April och maj är högsäsong om du vill se föl, men du kan besöka platsen året om.

Lohals

Lohals på Langeland

Sevärdheter och attraktioner i närheten av Lohals

Naturen på Langeland bjuder in till promenader i det fria. Norr om Lohals ligger en av Danmarks vackraste och tätaste bokskog. I skogen finns över 40 arter av träd och buskar. Den del av skogen som ligger mot kusten har i över 25 år haft status som naturskog, vilket innebär att träden får lov att växa, åldras, välta och växa på nytt utan mänsklig inblandning. Därför finns det även flera olika arter av svamp och fåglar i området.

Hamnen i Lohals är ett mysigt område, särskilt i milt väder. Varje fredag och lördag under sommaren spelas det gratis musik i hamnen. Medan de vuxna kan njuta av musiken tillsammans kan barnen leka på lekplatsen med maritimt tema, bada i havet eller plaska i den lilla bassängen med saltvatten. I hamnen ligger även flera små gallerier och konsthantverkare som är värda att besöka. Besök även den lokala pilverkstaden, där ni får se tillverkningen av unika produkter. Verkstaden ligger en kilometer från hamnen.

För sportfiskare är Lohals ett utmärkt resmål. Här kan man fånga havsöringar direkt från kusten och från Lohals hamn ordnas fisketurer ute på havet med lokala båtar. Föredrar ni att åka ut själva går det också bra. I Lohals går det både att hyra jollar och motorbåtar.