Vackra sommarstugor nära Faaborg

Faaborg är en fantastisk plats på Fyn. Staden erbjuder natursköna områden och en mysig hamn. Upplev det bästa av Faaborg med en stuga nära Faaborg.
Vart vill du åka?
När vill du åka?
Personer
Prisintervall
Faciliteter
Fler filter

Vi hittade 2 semesterbostäder som matchar din sökning.

Alternativa matcher

Charmiga hyra stugor vid Faaborg

Sommarhus i närheten av Faaborg på Södra Fyn

På södra Fyn hyr vi ut hus endast en kort bit från Faaborg. Faaborg är en av Danmarks äldsta handelsstäder, och präglas av små kullerstensgator, gamla köpmanshus, spännande butiker och lokala kaféer som rekommenderas att besöka. Dessutom har området under många år lockat konstnärer och här finns därför ett rikt kulturliv som besökare kan ta del av.

Södra Fyn bjuder på många olika attraktioner och fina naturupplevelser som är värda att ta del av året runt. Landskapet på södra Fyn präglas av gröna skogar, kullar och kuststräckor. Utsikten över det sydfynska öhavet med många små öar gör landskapet till något helt särskilt. Längs södra Fyns kust finns det populära badstränder med bra badvatten – fyra av dem med blå flagg.

Faaborg

Fåborg Havn

Aktiviteter och sevärdheter på södra Fyn

Egeskov slott är en av Fyns berömda sevärdheter där det finns upplevelser för hela familjen. Upplev bland annat Danmarks vackraste trädgård, lekskogen, flera olika labyrinter och gå en promenad mellan trädkronorna.

Danmarks tredje största stad, Odense, ligger på ett rimligt köravstånd från Faaborg-området och är absolut värd ett besök. I Odenses gamla stadskärna ligger bland annat författaren H.C. Andersens barndomshem. I den södra delen av staden ligger friluftsmuseet Den Fynske Landsby, vilket är ett roligt och lärorikt utflyktsmål för hela familjen.

Södra Fyn bjuder som sagt på mängder av vackra naturupplevelser. Från Faaborg kan du hoppa upp på cykeln och cykla längs den 820 kilometer långa leden Østersørute. På turistkontoret kan ni få rekommendationer och kartor över andra cykelleder. Det går även bra att vandra i området kring Faaborg. Strax norr om staden ligger området Svanninge Bakker, som passar utmärkt för en vandringstur i ett kuperat landskap.