Spännande upplevelser för hela familjen på Skandinavisk Dyrepark

På Skandinavisk Dyrepark kan ni se de vilda djuren på nära håll i deras naturliga miljö. På rundturerna genom parken berättar guiderna för er om djurens biologi och vad de behöver i sina livsmiljöer. Åk på besök i en spännande park i natursköna miljöer, där ni garanterat kan släppa lite av vardagens stress.

 

En park med historia

Sedan djurparken slog upp dörrarna 1994 har den vuxit till en park med många spännande djur och roliga upplevelser. I början var parken bara för hjortar, men 1998 anlände de första rovdjuren till parken. Genom åren har parken blivit känd för sina isbjörnar, brunbjörnar och vargar. Djuren i Skandinavisk Dyrepark är ambassadörer för sina vilda artfränder och parken är stolta över att deras djur lever i ordentliga förhållanden.

Vad du kan uppleva i Skandinavisk Dyrepark

Fodring af dådyr
@Foto af Skandinavisk dyrepark
Elge
@Foto af Skandinavisk Dyrepark

Möt björnarna

På djurparkens unika isbjörnspark kan ni se ett av världens största landlevande rovdjur på nära håll. De imponerande isbjörnarna kan bli upp till 3,5 meter höga när de står på bakbenen och kan väga omkring 500 kg. Isbjörnarna lever i en 26 000 m2 stor park, så de har massor av plats att leka och vältra sig på. Även om isbjörnarnas område är enormt så har ni goda möjligheter att komma nära inpå dem. Gå på den 220 meter långa gångbron och upplev isbjörnarna i ögonhöjd.

Möt också den europeiska brunbjörnen på nära håll. Via den 250 meter långa gångbron kan ni även komma nära inpå brunbjörnarna. De är väldigt aktiva och leker ofta, så det kan vara lite svårt att dra sig ifrån björnparken.

Björnarna i parken går förstås i ide under vintern och kan sova i upp till hela tre månader i streck. Det är även under denna tid som nya björnungar kommer till världen.

Den sibiriska jättehavsörnen – en imponerande syn

I Skandinavisk Dyrepark kan ni se världens största havsörn, jättehavsörnen. Här har ni möjlighet att se den imponerande havsörnen med ett vingspann på upp till 2,5 meter. Det är den första icke-skandinaviska djurarten som ni hittar i parken.

En av örnarna i parken tillhör en sällsynt art, som förblir helt mörk och inte får vita fjädrar på halsen och huvudet. Denna sällsynta art kan faktiskt bara ses på två platser i världen, och den ena platsen är förstås på Skandinavisk Dyrepark.

Vanliga frågor om Skandinavisk Dyrepark

Var ligger Skandinavisk Dyrepark?

Ni hittar parken i hjärtat av Djursland här:

Nødagervej 67b, Nødager

DK-8560 Kolind

Rovfuglefodring
@Foto af Skandinavisk Dyrepark
Isbjørne
@Foto af Skandinavisk Dyrepark

Kom nära inpå vargarna

Vargen är numera tillbaka i Danmark igen, men om man vill se den europeiska gråvargen på nära håll så ska man bege sig till Skandinavisk Dyrepark. Ett besök till den stora vargparken är nästan som att vara en del av flocken. Vargarna lever i naturliga miljöer. När ni går på gångbron gäller det att hålla både ögon och öron öppna, för det kan hända att ni får se vargarna leka, äta eller till och med höra dem yla.  

Anlæg til brunbjørnene
@Foto af Skandinavisk dyrepark