Ree Park Safari

Ree Park Safari är en modern safaripark som hela tiden utvecklas. Kom nära djuren på en Land Rover Safari eller gå en promenad längs inhägnaderna. Ree Park Safari ingår också i ett internationellt avelsprojekt för att hjälpa hotade djurarter.

Fyra kontinenter

Ree Park Safari är uppdelad i fyra kontinenter, där Afrika utgör det största området. Den afrikanska savannen är dessutom uppdelad i fyra områden. Det gör att varje djur får de bästa och mest verklighetstrogna levnadsförhållandena. På den afrikanska kontinenten finns bland annat lejon, giraffer, noshörningar och geparder.

Utöver Afrika kan ni även besöka den nordamerikanska, sydamerikanska och asiatiska kontinenten.

På den nordamerikanska kontinenten kan ni bland annat få se svartbjörnar, arktiska vargar, präriehundar och, om ni har tur, en vithövdad havsörn.

Det finns även spännande djur i den sydamerikanska delen av parken. Här får ni se lamor, dödskalleapor, jättemyrslokar och mycket mer.

Den asiatiska delen av parken bjuder på intressanta djurarter som röd panda, nordkinesisk leopard, sumatratiger och japansk trana.

Vad du kan uppleva i Ree Park Safari

Udsigt fra løvernes placering
©Ree Park
Ulv i Ree Park
©Ree Park

Kom nära djuren i safaristil

Ree Park Safari lever upp till namnet, eftersom de erbjuder en safaritur i Land Rover. En Land Rover Safari i Ree Park tar er nära djuren på den afrikanska savannen.

Ni kan även prova på Amerika Expressen, som tar er med på en resa tillbaka i tiden. Här kör ni över den nordamerikanska prärien i västernstil och får komma nära djuren som lever här.

Avel av sällsynta djurarter

Ree Park Safari stödjer och gör en aktiv insats för att bevara sällsynta och utrotningshotade djurarter. Parken har många olika avelsprogram och samarbetar med andra djurparker runtom i världen. När ni besöker Park Ree kan ni få se många av de djur som ingår i de olika programmen på nära håll.

En av de sällsynta djurarterna som finns här är geparden. Parken är den enda plats i Danmark som har den sällsynta djurarten.
Visste ni att geparden är världens snabbaste landlevande däggdjur och att den inte är bra på att klättra? Gläd er till att se det eleganta djuret på ert besök på Ree Park Safari.

Vanliga frågor om Ree Park Safari

Var är parken?

Safariparken ligger i ett vackert naturområde på Djursland och ligger här:

Stubbe Søvej 15

8400 Ebeltoft

Vad kostar det?

Vuxna: 195 DKK.

Barn (3-11): 115 DKK.

Legende børn i Ree Park
©Ree Park
Leopard i Ree Park
©Ree Park

Ät i savannstil

Ett besök på Ree Park känns som att vara på riktig safari. Denna känsla går igen i alla parkens restauranger. Det finns många olika och alla har en god meny i unika miljöer. Café Bush Camp har bland annat en charmig inredning som tar er tillbaka till savannen.

Föredrar ni vilda västern? Då kan ni istället besöka Deadwood Grill, där stämningen påminner om en gammal västernfilm.

Overblik over parken
©Ree Park