Slottet i Güstrow

Slottet i Güstrow ligger i Barlachstadt Güstrow, söder om Rostock och norr om Krakow am See. Det är ett renässansslott som i dag används som museum och kulturcenter. Slottet bjuder på spännande utställningar, vacker arkitektur och en fantastisk slottspark som ni kan promenera i.

 

Renässansslott med fransk och italiensk inspiration

Slottet i Güstrow ligger nära stadsmuren runt den gamla stadsdelen i Güstrow och byggdes över ett tidigare medeltidsslott på order från Ulrich, greven av Mecklenburg. Slottet utformades och byggdes under ledning av den italienska arkitekten Franciscus Pahr, som är känd som en av de arkitekter som förde renässansstilen till norra Europa. I dag anses slottet, som har en blandning av fransk och italiensk renässansstil, vara en av de viktigaste renässansbyggnaderna i Tyskland.

Vad du kan uppleva i slottet Güstrow

Slottets utställningar: från medeltiden till modern konst

Förutom den vackra arkitekturen och alla dekorativa detaljer finns det massor av saker att upptäcka i renässansslottet. Flera av slottets rum är dekorerade och möblerade, och det finns dessutom en permanent medeltidsutställning.

 Den omfattande utställningen inkluderar konst och hantverk från renässansen, jakt- och ceremonivapen som hertigen använde samt antikt glas och antik keramik.

En annan av utställningarna handlar om den tid då hertigen bodde på slottet, och andra visar östtysk och modern konst. Det finns därför något för hela familjen på slottet i Güstrow.

Vanliga frågor om slottet Güstrow

Var ligger slottet Güstrow?

Franz-Parr-Platz 1,

18273 Güstrow, Germany