Bonbon-Land

Sedan 1992 har BonBon-Land både satt ett leende på läpparna och skapat sommarkänsla för de många besökarna. Nöjesparken passar perfekt för hela familjen med åkattraktioner för både de små, de lite större och de vuxna besökarna. Följ med på besök i landet där hundpruttar, måsbajs, skitfläckar och hästskit är till för att åka i!

Hur vilt ska det vara?

Åkattraktionerna i BonBon-Land är uppdelade i fyra kategorier, så nöje för hela familjen är säkrad. Parken är fördelad på tre extrema, sju vilda, femton fartfyllda och elva lugna åkattraktioner. Det finns därför mycket att välja mellan och chans att samla mod för att testa flera av berg- och dalbanorna utan att dagen blir tråkig. Åk till exempel på en tur genom elefantens öra, vaska efter guld, ta en segeltur runt i världen eller få ditt alldeles eget körkort!

Om du gillar mera fart kan du ta en tur i sköldpaddan, där du flyger flera meter över marken, så att det kittlar i magen. Du kan också besöka Henry Hundeprut, som har så förskräckligt mycket luft i magen när han tar dig med på en tur, så att han pruttar hela vägen. För de lite modigare finns det också en massa skoj, särskilt med Bæverrafting eller Hankatten, som snurrar dig runt och runt och upp och ned, tills du inte längre kan gå rakt. Om du älskar berg- och dalbanor så är Vildsvinet något för dig med loop, lodrätt fall och blixtsnabb kurva!

Vad du kan uppleva i BonBon-land

BonBon Land
Auto

Musik, dans och cirkus

Om du behöver en paus från de många turerna i berg- och dalbanorna så finns det en mängd annat roligt att uppleva i sommarlandet. Kanske har du turen att få se Pyjamasheltenes show med sång, dans och musik, som uppträder under skolornas sommarlov. Andra dagar är fyllda med musik och skoj i barnhöjd, när det är konsert, cirkus eller skattjakt på programmet. Läs mer på BonBon-Lands webbplats och planera ert besök, så att ni hinner med allt.

När magen kurrar

Under en intensiv dag i sommarlandet kan man lätt bli hungrig. Då är det tur att parken är full av matställen med något för alla smaker. Njut av en pizza hos Bæverpizza, fyll magen med hamburgare och pommes frites hos antingen Den Blå And eller Cowboygrillen, ta en smörgås hos Annas Mokka eller testa buffén på Junglerestauranten, om du besöker parken med någon som är mera kräsen med valet av mat än med val av åkattraktioner.

Godisaffär blev till BonBon-Land

BonBon-Land slog upp sina portar 1992, men innan dess låg här en godisaffär. Butiken blev känd i hela Danmark på grund av de något speciella namnen som godiset hade, till exempel Hundeprutter, Mågeklatter, Tisse-bleer, Øre-voks och Store babser. Dessa namn har senare varit inspirationskälla för många av de åkattraktioner som ni kan åka idag. Barn och vuxna från hela landet ville besöka den lilla godisaffären när försäljning av godis ökade efter att danskarna fick upp ögonen för den. På grund av populariteten och de många besökarna öppnade ägaren en liten godisverkstad där besökarna kunde tillverka sin egen klubba. Verkstaden var en stor succé och blev startskottet för utvecklingen av det sommarland som är så populärt än idag.

Riverrafting
Flicka

Så här hittar ni hit

Mycket skoj och nöjen väntar dig i BonBon-Land.

Här ligger sommarlandet:

Gartnervej 2

4684 Holmegaard

Tel.: +45 55 53 07 00

Här finns webbplatsen.

Karrusel