Eagleworld

Kungsörn, jaktfalk och havsörn: nordens största rovfåglar. I Eagleworld får du komma riktigt nära de imponerande fåglarna. Se djuren på jakt och upplev interaktionen mellan människor och fåglar. Tränade rovdjur är en symbol för frihet, trots att de har tränats av människor.

När grundades fågelreservatet?

Eagleworld grundades år 1980 av Frank Wenzel. Fågelexperten har sedan 1970 tränat med rovfåglar på Arresø på norra Själland. Skogen i området och närheten till havet gjorde området kring Bindslev till en utmärkt plats för ett fågelreservat. Idag är Eagleworld en plats för skydd av fåglar, respekt för djuren och information för intresserade åskådare. Från början var det inte planerat att öppna för allmänheten.

Vad du kan uppleva i Eagleworld

Eagleworld
Nordjylland Eagleworld

Fågelföreställningen

Fågeluppvisningen med rovfåglarna sker utomhus och börjar under påsklovet varje år och håller på fram till hösten. De är cirka en timme långa. Biljetter kan köpas i kaféet en timme före föreställningen. Utöver fågeluppvisningen kan åskådare även besöka fågelutställningen.

Och till sist ett mellanmål

På Eagleworld väntar mängder med nya upplevelser där ni kan få en inblick i en helt ny värld. Efter besöket i utställningen och den enastående fågeluppvisningen kan ni koppla av på Café Margrethe. Här kan ni välja mellan kaffe gjort på nymalda bönor, te eller varm choklad. 

Köra till Eagleworld

Eagleworld ligger i Bindslev i närheten av Hirtshals på Nordjylland. Du kör till fågelreservatet via huvudväg 597. Restiden från Skagen via väg 40 är ungefär 25 minuter. Från Fredrikshamn tar samma väg runt 30 minuter.

kungsörn Lillevildmose Center