Sommerland Sjælland

Sommerland Sjælland är den första nöjesparken av sitt slag på Själland och den har bara vuxit sig större sedan den öppnade 1985. Den är populär för alla åldrar.

Familjeägd nöjespark

Sommerland Sjælland är en av de få nöjesparker som än i dag är familjeägd, och har varit det sedan den grundades. Den grundades och ägs av familjen Dyvekær, först av far och sedan av son. Parken har sedan 2007 ägts och drivits av sonen och hans fru

En park med lång historia

Sommerland Sjælland är ett av Danmarks äldsta sommarland och har en lång historia.
Sommarlandet började som ett välfungerande lantbruk, men övergick sedan till att bli en grustäkt. De sjöar och vattenhål som idag finns i nöjesparken kommer från den tid som området användes som grustäkt.

Hela idén med Sommerland Sjælland föddes då flera olika sommarland dök upp på Jylland och familjen Dyvekær tyckte att det behövdes något liknande på Själland. Det skulle dock gå några år innan parken blev till verklighet, men i början av 1980-talet tog idéerna fart. Sådana parker kräver dock många tillstånd och det tog ytterligare fem år innan Sommerland Sjælland kunde öppna. 

Parken har genomgått stora förändringar under sin tid. Den hade till en början endast några få åkattraktioner, som kanoter och jollar, linbanor, minizoo, parktåg, hoppkuddar och ett par kiosker. Sedan dess har den utvecklats till ett sommarland med många olika åkattraktioner och något för alla smaker, både de fartglada och de lite lugnare.

Vandland I Sommerland Sjælland
©Foto af Sommerland Sjælland
Bilforlystelse i Sommerland Sjælland
©Foto af Sommerland Sjælland

Ett sommarland med många teman

Sommarlandets åkattraktioner är uppdelade i olika kategorier. Bege er till Racerland om ni är ute efter fartfyllda åkturer. För de större barnen och de som törs finns sommarlandets vilda berg- och dalbana, Vildkatten. Om ni gillar bilar kan ni istället prova sommarlandets gokarter. De finns i tre olika storlekar, så att alla i familjen kan vara med och tävla.

Ni kan också stanna till i vilda västern, i så kallade Silver City. Här kan ni gräva efter äkta guld med 24 karat och kanske komma hem med lite extra pengar, då parken byter guldklimparna mot pengar. I Silver City kan ni även prova den vilda mekaniska hästen. Den är inte allt för vild, så hela familjen kan prova den.

De allra minsta i familjen kommer älska MiniLegelandet. Det är ett lekland med färgglada redskap som tränar barnens motorik. I sommarlandet finns även en bana med minibilar så att även de minsta får ut och köra. 

Oavsett ålder kan ni roa er bland parkens över 60 aktiviteter.

Själlands största vattenland

Under den varma sommaren kan ni även besöka Sommerland Sjællands vattenland, Den Blå Lagune, för att svalka av er. För våghalsarna finns här en mängd vattenrutschkanor. Detta är ju trots allt Själlands största vattenland.

Om ni saknar action på er semester passar Sommerland Sjælland utmärkt.

En mängd möjligheter

Om ni blir hungriga under dagen ska ni inte oroa er. Ni kan ta med egen mat och äta en picknick i ett av de gröna områdena, eller köpa mat på en av parkens restauranger. 

Vanliga frågor om Sommerland Sjælland

Glade børn i vandlandet
©Foto af Sommerland Sjælland
Togtur i Sommerland Sjælland
©Foto af Sommerland Sjælland

Hitta Sommerland Sjælland här

Sommerland Sjælland ligger cirka en timmes bilresa från Köpenhamn. Om ni bokar våra sommarhus i Odsherred befinner ni er endast 15 minuter bort. Bor ni istället i ett av våra sommarhus i Nordsjälland kan ni ta färjan från Hundested till Rørvig.

Sommerland Sjælland

Gl Nykøbingvej 169

4572 Nørre Asmindrup

Karrusel i Sommerland Sjælland
©Foto af Sommerland Sjælland