Uplysande besök på Geocenter Møns Klint

Den perfekta aktiviteten såväl för barn som för vuxna. Upplev ett av Danmarks mest intressanta och lärorika vetenskapscenter, där du kan lära dig om Danmarks historia, upp till 70 miljoner år tillbaka i tiden.

En dagsutflykt tillbaka i tiden

Är du också intresserad av vad Danmarks fundament består av? Då är GeoCenter Møns Klint den ultimata destinationen för dig. Utställningen tar med er på en tidsresa på 70 miljoner år, ända från kritaperioden, då havet var fullt av monster, till tertiärtiden, som präglades av utbrott från supervulkaner. Dessutom får du lära dig om kvartärperioden, då istider skapade det vilda landskapet vid Møns Klint och idag, då Møns Klint är ett av Danmarks vackraste naturfenomen.

Vad du kan uppleva i GeoCenter Møns Klint

Utforskning
Fossiler

Följ med på äventyr till Østgrønland

I utställningen ”På utgrävning som en äkta äventyrare” får ni möjlighet att följa med GeoCentrets expedition till Østgrønland, där de hittade benknotor från jättekrokodiler. Med hjälp av det digitala utgrävningsbordet får du nu möjlighet att gå i paleontologernas fotspår. 
Vem hittar flest fossiler? Utmana varandra i vem som kan hitta flest fossiler i GeoCentrets speciella sandlåda som består av kinetisk sand.   

Ta en titt i biografen

Tycker du också om att gå på bio? Då erbjuder GeoCenter Møns Klint hela tre 3D-filmer, där du igen tas med långt tillbaka i tiden. 
Utforska rymden, ta en promenad med dinosaurier eller dyk med ner i kritaperiodens hav, som var fulla av farliga havsmonster.

Få luft under vingarna och flyg iväg

Sprid ut dina vingar och testa GeoCentrets Virtual Reality-installation. Om du är äventyrslysten och älskar fart så kan du flyga iväg i rasande fart och se om du kan fånga kvällsmaten. Om du däremot föredrar att ta det med ro och flyga en stilla tur och njuta av utsikten så är det också möjligt.    

Slutsats

Det finns massor av upplevelser att ta sig an när man besöker GeoCenter Møns Klint, oavsett om man är barn eller vuxen.   

Hitta till GeoCenter Møns Klint

Adress:
Stengårdsvej 8
4791 Borre
Danmark
Vetenskapscentret har en egen webbplats här.

Sök efter sommarhus nära GeoCenter Møns Klint här.

Møns Klint