UNIVERSE – EN UPPLEVELSEPARK I NORDBORG

Universe öppnades 2005 av kronprins Frederik och varje år kan du besöka parken från april till oktober. Oavsett om du gillar att  beundra vulkaner och glaciärer eller om du vill lyfta en personbil från marken endast med egen muskelkraft erbjuder Universe mycket att förundras över för personer i alla åldrar.

När ni hyr en sommarstuga genom VillaVilla finns det möjlighet att få 20 % rabatt på entrén till Universe Science Park i Nordborg*. Villkoret är att du köper biljetterna online. Vi köpet anger du rabattkoden ”LH-” följt av bokningsnumret. Rabattkoden kan t.ex. vara LH-98765. Erbjudandet kan inte kombineras med andra rabatter.

Universe i Nordborg

Upplevelseparken Universe ligger på den syddanska ön Als, cirka 50 kilometer norr om gränsen från Schleswig-Holstein i Nordborg i Danmark, alldeles intill Danfoss-fabrikens huvudbyggnad. Söder om parken ligger Danfoss Museum, och i nordväst Nordborg Golfklubb.

Sjov for hele familien

Universes attraktioner

Om du är ute efter snabba berg- och dalbanor eller magiska shower ska du kanske inte bege dig till Universe. Temaparkens tyngdpunkt ligger istället på små och större tekniska fascinationer.

Blue Cube

De rena naturkrafterna kan upplevas i Blue Cubes simulator, parkens tyngdpunkt som också var Islands bidrag till Expo 2000. I denna 18 meter höga kub kan du uppleva glaciärer, gejsrar, blixtar och en vulkan.

Få balansförmågan testad på en Segway

2007 fick parken Europas första Segwaybana. Här kan du verkligen testa balansen. Minsta höjden är 135 cm och tonhöjden rekommenderas inte för barn under 10 år. Det är också möjligt att delta i Segway-turer runt parken efter stängningstid.

Cumulus – En prisbelönt utställningsbyggnad

Du kan uppleva den senaste tekniken i Cumulus utställningsbyggnad, som är fylld med de senaste virtuella upplevelser. Utställningsbyggnaden byggdes av berlinaren och arkitekten Jürgen Mayer H. och utsågs till byggnadsunderverk av det amerikanska magasinet Condé Nast Traveler USA.

Utforska hävstångseffekten

Att förstå teknik behöver nödvändigtvis inte betyda torr och tråkig teori. Upplev tekniken i Universe och lyft en medelstor bil endast med hjälp av din egen kroppsstyrka. Hävstångseffekten gör det möjligt.

Så vad kan man då dra för slutsats av Universe? Ett fantastiskt utflyktsmål för teknikintresserade

För att verkligen uppskatta Universe Park behöver du ha ett visst intresse av teknik, men då kommer du å andra sidan inte att glömma detta besök i första taget. Denna park erbjuder dig mycket mer än bara torr och tråkig teori. Här kan du ta del av många intressanta tekniska upplevelser.

Vanliga frågor om Universe

Var är parken?

Detta är adressen som leder dig direkt till Universe:

Mads Patent Vej 1
DK-6430 Nordborg
Danmark

Flera bilder av de olika attraktionerna hittar du här:

https://universe.dk/

Vad kostar det

Biljetter är billigare om de köps online innan besöket. Se mer här.

Billetscanning i Universe
VR coaster i Universe
©Foto af Lasse Hyldager

Här ligger parken

Ange denna adress i GPS:en för att komma direkt till Danfoss Universe:

Mads Patent Vej 1

6430 Nordborg

Danmark

Här hittar du information om Universe som förberedelse inför besöket.

 

*Universe Science Park ger 20% rabatt på dagsbiljetter för upp till 30 personer när gästen köper en daterad biljett på universe.dk. Det är ett villkor för att få rabatten att de daterade dagsbiljetterna köps online till fullt pris och att det finns lediga biljetter på dagen. Det ges ingen rabatt i andra försäljningskanaler. Erbjudandet kan inte kombineras med andra rabatter och gäller inte specialevenemang med specialpris.

Virtuel reality forlystelse i Universe
©Foto af Lasse Hyldager