På safari på Givskud Zoo

Givskud Zoo på östra Jylland bjuder på tre olika upplevelser: Du kan åka på safari i bil. Du kan besöka djurparken till fots. Och du kan även besöka dinosauriernas tid i Dinoparken. Det går naturligtvis också att kombinera alla tre upplevelser för en riktigt fullspäckad dag.

Djurens mångfald på vår planet

På Givskud Zoo får dina barn lära sig om djur från många olika kontinenter. Men det är naturligtvis även kul för dig som vuxen är att se alla de olika djuren i djurparken. Med allt från giraffer och flodhästar, zebror och lejon, till elefanter och gorillor, får du uppleva all den prakt som naturen bjuder på.

Vad du kan uppleva på Givskud Zoo

Giraf
©foto af Givskud Zoo
Zoo

Bevaring av hotade djurarter

En av Givskud Zoos främsta mål är att bevara hotade arter. Djurparken är hem till runt 50 hotade arter. Det är djur som sällan syns i naturen och som kanske en dag inte längre kan ses i sitt naturliga habitat.  Utnyttja möjligheten att se de hotade djuren på Givskud Zoo.

Dinosaurieparken

Barn älskar dinosaurier. Men även vuxna strömmar till biografen när de stolta dinosaurierna kommer till liv på bioduken. Kom närmare djur från en förhistorisk tid på Givskud Zoo. På Givskud Zoo finns över 50 kopior av dinosaurier i verklig storlek. Och stora är de verkligen! Några växtätare hade en kroppsvikt på omkring 80 ton. Självklart saknas inte köttätarnas kung på turen: Tyrannosaurus Rex.

Kom nära inpå djuren

I många djurparker kan man endast se djuren på avstånd. Det är inte fallet på Givskud Zoo. Delta i olika utflykter för att lära känna djuren ”bakom kulisserna”. Du kan därefter besöka områden i djurparken som normalt inte är tillgängliga för besökare. Bli VIP och var med när djuren matas och tränas. Se hur djurens mat förbereds och var där när köttstyckena som lejonen får läggs i urholkade meloner.

Så tar du sig till Givskud Zoo

Djurparken ligger i den södra delen av orten Givskud på östra Jylland. Från Kolding kör du norrut på E45 och väg 18. Det tar runt 40 minuter att ta sig hit med bil.

Adress

Løveparkvej 3

Givskud

7323 Give, Danmark

https://www.givskudzoo.dk/

Løver i Givskud Zoo
©foto af Givskud Zoo