Bridge Walking över lilla bältbron

Med utsikt över Fyn och Sønderjylland, bruset från vattnet i öronen och vinden i håret kommer en vandring på 60 meters höjd över den gamla Lilla Bältbron vara en upplevelse ni sent kommer att glömma.

Turen över Lilla Bältbron

Turen börjar vid välkomstcentret, där ni tas emot av er guide som ger er en grundlig säkerhetsgenomgång och delar ut den heldräkt som ni ska bära ovanpå era egna kläder under turen. Ni får även en kommunikationsradio och en sele som ni ska spänna fast er med längs med turen. Turen varar i två timmar och tar er över den gamla Lilla Bältbron, där guiden längs vägen berättar om bron och dess historia och pekar ut de olika saker som man kan se från bron.

Turen över Lilla Bältbron kräver att man är i relativt bra form, eftersom turen är 2,5 km lång och 60 meter över vattenytan och innehåller en hel del trappsteg. Därför är det inte möjligt för personer med nedsatt rörelseförmåga, gravida efter vecka 23 eller de som lider av höjdskräck att delta i turen. Dessutom är det förbjudet att ha intagit droger eller alkohol före turen.

Vad du kan uppleva med Bridge Walking

Bridgewalking Lillebælt
Bridgewalking

För dem som inte ska med …

För dem som inte har möjlighet eller lust att delta i turen över bron finns det fortfarande massor av underhållning medan ni väntar på att resten av flocken ska återvända från höjderna. Vid välkomstcentret finns det olika utställningar om bron och dess historia, en trevlig utomhuslekplats och hinderbana och åtkomst till Hindsgavl Naturcenter, som har öppet från 10.00–15.00 under perioden 1 april till 1 oktober. Utöver det är det möjligt att laga mat över lägereld eller avnjuta medtagen matsäck i området runt välkomstcentret.

Kort om Lilla Bältbron

1924 bestämdes det att en järnvägs- och trafikbro skulle byggas över Lilla Bält. Innan dess kunde man bara ta sig över sundet med färja. Året därpå påbörjades arbetet och nästan 10 år senare i maj 1935 stod bron klar, 1 178 meter lång, 20,5 meter bred och med ett pris på 42 miljoner kronor. Sedan dess har bron genomgått flera renoveringar och numera delar den på trafiken över vattnet med sin partner norrut, den nya Lilla Bältbron.

Vanliga frågor om Bridge Walking

Var är bron?

Galsklintvej 4
DK-5500 Middelfart

Kontakta centret på tel: +45 88 32 58 00 alla dagar från 09.00 till 14.00 

Se mer och beställ era biljetter på deras hemsida.

Vad kostar det?

Barn under 16 (över 140 cm.) kostar 255 DKK och vuxna 315 DKK

Bridgewalking på Fyn
Utsikt från Lillebæltsbron
Den gamla Lilla Bältbron från Fyn till Jylland