Gorillapark

Klätterparker innebär riktiga äventyr. Här kan du utmana dig själv i klätterbanorna och ta reda på hur mycket gorilla du har i dig. Så är det även i Gorillaparken i Vejle och i Svendborg på Fyn. Ta dig an utmaningarna en i taget och se hur långt du kommer.

Krävande och roligt

Om du vill komma närmare naturen passar en utflykt till Gorillaparken utmärkt. Här väntar bokstavligt talat ”vilda utmaningar”. Det är inte bara dina fysiska förmågor du behöver använda i Gorilla Park, du måste även använda dina mentala verktyg för att lista ut hur utmaningarna ska genomföras. Det krävs dessutom mod när du ger dig ut på klätterbanorna. Allt är självklart helt säkert, så att du inte utsätts för någon verklig risk medan du kämpar dig igenom de olika klätterrutterna. Var dock beredd på en stor adrenalinkick om du tar ett felsteg och det slutar med att du hänger i säkerhetsrepet.

Klätring
©Bugge LArsen Jensen

Upp till en höjd på 26 meter

Gorillaparken ger försmak på äventyr. Men nu till fakta! De olika hinderbanorna har en samlad längd på 2,7 kilometer och består av över 100 klätterelement och hinder. Maxhöjden i trädtopparna är 26 meter. Det finns åtta olika klätterrutter med olika svårighetsgrad. Barn från fyra år kan ge sig ut på gorillornas rutter. För vuxna klättrare med mer erfarenhet erbjuds riktigt krävande utmaningar i trädtopparna. Klätterturen varar mellan 30–60 minuter. Klätterrutterna har grupper på upp till 12 personer.

Expertvägledning och säker utrustning

Innan ni går igång får ni naturligtvis instruktioner från personalen i Gorillaparken. Ni får dessutom säkerhetsutrustning att använda under klätterturen. Ni får självklart lära er att använda klätterutrustningen på förhand, så ni behöver inte oroa er när ni klättrar.

Olika klätterturer

Det finns olika klätterrutter i Gorillaparken. Här finns någonting för alla. Både erfarna klättrare och nybörjare kan hitta passande utmaningar. Här finns både linbanor, hopp och hänglinor. Ta en titt på varje utmaning från marken och hitta de äventyr som passar dig.

Zipline
Balance

Har du klättrat klart?

Utanför Gorilla Park väntar fler äventyrliga upplevelser. Här kan du ge dig ut på Robin Hoods vägar och lära dig skjuta med pil och båge, eller så kan du ta dig ännu högre upp i luften och hoppa fallskärm. Om du beger dig ut på Robin Hoods vägar får du lära dig bågskytte. Vi rekommenderar att du beställer tid i förväg för båda aktiviteterna. Dessa två extra erbjudanden finns endast i Gorillapark Svendborg.

Få mer energi i Cafe Go! Rillax

Att klättra i gorillaparken kräver inte bara maximal koncentration, utan det är även en fysisk utmaning. Därför är det bra att du kan få något att äta i parkens kafé, Cafe Go Rillax. Förutom olika burgare och smörgåsar finns det även sötsaker som belgiska våfflor, glass och kaffe.

Sjov i Gorillapark