Fuglsang Kunstmuseum

Fuglsang Kunstmuseum är ett av Danmarks mest omfattande museer, som visar konst ända från 1700-talets slut. Konstmuseet, som har en permanent samling, barnaktiviteter och tillfälliga utställningar som konstant byts ut, är ett perfekt ställe för en regnig dag där ni kan kittla er konstnärliga nyfikenhet.

Samling och aktuella tillfälliga utställningar

Utöver den permanenta samlingen, som består av en pappers-, målnings- och skulptursamling som sträcker sig från 1700-talets slut fram till idag, där åren mellan 1900 och 1950 är mest representerade, erbjuder Fuglsang Kunstmuseum också en tillfällig utställning. De tillfälliga utställningarna har genom åren haft särskilt fokus på antingen en konstnär och vederbörandes konstverk eller ett tema, som Tvärsnitt, Vid Bordet eller Horisonter.

Man kan även uppleva museet och dess utställningar genom en rundtur. Rundturerna erbjuds både på danska och på andra språk. Läs mer på hemsidan.

Vad du kan uppleva på Fuglsang Kunstmuseum

Utsikt Fuglsang
©Fuglsang kunstmuseum
Undervisning
©Fuglsang Kunstmuseum

Möjligheter att äta under besöket

Utan mat och dryck blir besöket inte lika trevligt. Det är inte tillåtet att ta med egen mat eller dryck till museet, men efter en tur bland konstverken kan ni fylla på energi på museets kafé, där det serveras både något att äta och dricka. På menyn finns utsökta rätter, något sött och massor av goda drycker.

Kul på semestern med konstnärligt inslag

Fuglsang Kunstmuseum erbjuder familjeworkshops under skolloven, där ni själva har möjlighet att fatta målarpenseln och ge liv åt er fantasi under kunnig vägledning av och i samspel med museets erfarna förmedlare. Workshopparna tar alltid avstamp i den aktuella tillfälliga utställningen och innehåller dessutom en barnvänlig rundtur.

Året runt erbjuds även gratis aktivitetsblad för barn, som på ett underhållande sätt guidar er genom museets tillfälliga utställning. Bladen delas ut i museibutiken.

Över 100 år av konstförmedling

1890 slog Museet i Maribo upp dörrarna och välkomnade besökare till museet, vars samling bestod av gipsavgjutningar och målningar som lånats av andra museer. Under årtiondena därpå utvidgades samlingen med museets egna inköp och gåvor från bland annat stiftelsen Ny Carlsbergfondet. 1966 frigjordes museet under namnet Lolland-Falsters Kunstmuseum och sedan dess har det genomgått flera namn- och fokusbyten. Genom åren har museet haft fokus på olika teman, såsom konst på papper, grafik och samtidskonst.

Cafe
©Fuglsang Kunstmuseum
Utställning
Foto: Ingrid Riis

Hittar hit

Nystedvej 71

DK-4891 Toreby Lolland

Kontakta museet på tel: +45 5478 1414 eller besök deras hemsida.

Besöker
©Fuglsang Kunstmuseum