Marielyst Torv och Strand

På Marielyst Torv kan du och din familj njuta av det danska sommarvädret på Danmarks största träterrass.

Marielyst Torv är dessutom förbindelsen mellan centrum och en av Danmarks bästa stränder – Marielyst Strand.

Danmarks största träterrass

Kustorten Marielyst på Falster har Danmarksrekord. De har nämligen Danmarks största träterrass på imponerande 45 000 m2.

Terrassen är byggd av ekträ och det ger ett massivt och trevligt underlag för en massa mysiga stunder på Marielyst Torv.

Du kan uppleva det i Marielyst Torv og Strand

Marielyst Strand
© Pajor
Marielyst Torv och Strand
© Rune Johansen/Drone Rune

Ett torg med utsikt

Inte nog med att Marielyst Torv har den största träterrassen, så finns det även ett utkikstorn mitt på torget. Om ni inte lider av höjdskräck så kan ni gå upp i tornet och få en formidabel utsikt över en av Danmarks bästa badstränder.

Barnvänlig badstrand

Marielyst Torv förenar strand och ort på det allra bästa sättet. Marielyst Strand är dessutom en av Danmarks bästa stränder och är cirka 20 kilometer lång och mycket barnvänlig, med mjuk sand och lugnt vatten.

Lägg er på sanddynerna efter ett uppfriskande dopp och låt solens strålar värma er. På toppen av sanddynerna har Marielyst anlagt en gång-/cykelstig, så det finns goda möjligheter att ta en tur utan att få sand mellan tårna.

En alldeles speciell atmosfär

Res dit och upplev den alldeles speciella atmosfären som finns i Marielyst. Marielyst Torv och Strand ger oss helt säkert associationer till solen i söder och den alldeles speciella sommarhuskänslan. På det hela taget är orten den ultimata bad- och semesterorten för alla åldrar.

Vanliga frågor om Marielyst Torv och Strand

Finns det en bra utsikt?

Ja, det finns ett utsiktstorn på torget.

Var är torget?

Marielyst Strandvej 0

4873 Væggerløse

Marielyst
© Pajor