JyllandsAkvariet

En resa ner i havets djup kan upplevas i JyllandsAkvariet, akvariet på Jylland. Här kan du (eller dina barn) hålla en krabba i händerna, stryka en haj på ryggen eller till och med träffa på rockor. Eller hur skulle det vara med en ostron- eller bärnstenssafari?

En utflykt till JyllandsAkvariet

JyllandsAkvariet ligger i norra delen av staden Thyborøn och du kan enkelt nå akvariet via antingen Harboorevej eller Vesterhavsgade. I närheten av akvariet ligger krigsmuseet.

Höjdpunkter i JyllandsAkvariet

Skaldjur och havets fiskar är höjdpunkterna i JyllandsAkvariet. Mycket imponerande är också en 15 meter lång modell av en kaskelot. Om du klättrar ombord på skutan i museet har du möjlighet att hitta din egen bärnsten.

Vad du kan uppleva i JyllandsAkvariet

Sälar i JyllandsAkvariet
Safari i JyllandsAkvariet

Det är dags för matningstid

Matningstiden i JyllandsAkvariet är alltid en spektakulär show och här kan du som besökare också få hjälpa till. Med maten som du får från djurskötarna kan du göra djuren riktigt glada och nöjda. Ge mat åt stingrockorna, plattfiskarna och hajarna och se när de trängs och knuffas i vattnet. Matning sker i klappoolen klockan 13 på måndagar och fredagar och under juli och augusti även på onsdagar klockan 13.

Kom vattendjuren riktigt nära i klappoolen

Den som en gång har strukit en haj på ryggen vet att det är en mycket speciell upplevelse. I klappoolen på JyllandsAkvariet är detta fullt möjligt. Eller hur skulle det vara att få hålla en krabba i händerna? Eller har du alltid velat klappa en stingrocka på huvud? Tack vare den låga konstruktionen är det möjligt också för barnen att komma nära fiskarna och skaldjuren. En upplevelse som du kommer att komma ihåg länge. Poolen är dessutom tillräckligt stor och djup för att djuren ska kunna dra sig snabbt tillbaka en stund om de känner att de fått nog av människor för ett tag.

Den fascinerande bärnstenen

Är det en bärnsten eller bara en gul sten? Kan du se skillnad? Om inte så får du lära dig detta i JyllandsAkvariet. I akvariet på Jylland hittar du garanterat din egen bärnsten. Bli en bärnstenstestare och lär dig att själv kunna bestämma vad som är en bärnsten och vad som är en gul sten. Det är inte ens en hård nöt att knäcka.

Strandverkstaden

Under ett besök på JyllandsAkvariet kan du också själv vara aktiv. I den kreativa verkstaden kan du tillsammans med dina barn prova på hur det är att vara konstnär och kanske skapa dina egna souvenirer. Med hjälp av musselskal, stenar och snäckor från stranden kan du laga en egen unik minnessak eller göra roliga figurer och fantastiska djur tillsammans med dina barn. Du kan också köpa eleganta smyckeskrin, dukar, drakar och piratsvärd på plats och sedan dekorera efter egen smak. 

Så vad kan man då dra för slutsats av JyllandsAkvariet? JyllandsAkvariet är en upplevelse

Akvariet på Jylland är inte något du bara betraktar, utan verkligen något du upplever. Du kan få röra djuren (om de själva vill, eftersom de har tillräckligt med utrymme för att dra sig tillbaka) och du kan prova på att själv vara konstnär i strandverkstaden. Detta upplevelsebaserade initiativ gör JyllandsAkvariet till ett stort äventyr för både unga och gamla.

Vanliga frågor om JyllandsAkvariet

När öppnar JyllandsAkvariet?

02.01 – 31.05: Varje dag i veckan 10.00 – 16.00

01.06 – 30.06: Varje dag i veckan 10.00 – 17.00

01.07 – 31.08: Varje dag i veckan 10.00 – 18.00

01.09 – 30.12: Varje dag i veckan 10.00 – 16.00

Var ligger JyllandsAkvariet?

Vesterhavsgade 16

DK-7680 Thyborøn

Vad kostar JyllandsAkvariet?

Vuxna kostar 199 kr.
Barn 2-12 år kostar 99 kr.
Vuxna över 65 år kostar 99 kr.
Barn från 0-2 år är gratis.

Safari i JyllandsAkvariet