Det är inget snack om saken … Bakken faller alla i skaken

Bara tio kilometers biltur norrut från Köpenhamn hittar du Dyrehavsbakken i Klampenborg. Här ligger världens äldsta nöjespark, som utöver sin mångåriga historia bjuder på en massa åkattraktioner, spel och gratis sommarunderhållning.

Gratis entré och underhållning 

Som pricken över i:et kostar det ingenting att besöka Bakken. Nöjesparken är nämligen den enda i Danmark som har fri entré. Bakken erbjuder dessutom ett fullspäckat underhållningsprogram under säsongen, som sträcker sig ända från april till december. Friluftsscenen bjuder på många timmars härlig underhållning och musik under hela säsongen. Under sommarmånaderna håller man löpande olika temadagar, som CoverTisdag, FunkyFredag, TaggtrådsTisdag och Comedy på Bakken, där flera komiker kliver upp på Bakkens Friluftsscen och underhåller hela publiken. Dessutom arrangeras flera stora söndagskonserter och underhållning för barn – också helt gratis. 

Vad du kan uppleva på Bakken

Höst
©Bakken
hygobubble

En park med plats åt alla 

På Bakken finns det utrymme för både trevliga familjeutflykter, högtider, barnkalas, svensexor, sommarfester, firmafester, julbord och mycket, mycket mer. Du kan också möta Bakkens Pierrot, som uppträder varje dag hela sommaren. Han gör trollkonster, berättar historier och bjuder in barnen till sång och samtal. För de fartglada kan det snabbt löna sig att köpa ett åkband till Bakken, då det ger åtkomst till alla Bakkens 32 åkattraktioner. Däribland finns nyheten Supernova från 2020. Det går också bra att bara prova några få åkattraktioner, om man till exempel vill krydda sitt Bakkenbesök med en åktur i den gamla och nostalgiska berg-och-dalbanan av trä.

Korsbæk på Bakken

Det finns också gott om nostalgi om man tar en sväng förbi Korsbæk på Bakken. Här kan man besöka den välkända byn från TV-serien Matador och gå på en promenad längs Algade, där man kan se de söta husen, besöka butikerna och uppleva stämningen på Skjerns Magasin. Om du har tur kanske du även stöter på seriens omtyckta karaktärer. Om du föredrar knivskarp komedi och underhållning i särklass, så är Cirkusrevyn och Bakkens Hvile också värda ett besök.

Massor av upplevelser

Både Korsbæk och resten av Bakken erbjuder många möjligheter att få något gott i sig, om man skulle känna sig hungrig. Och det finns något för alla smaker, från läckra bufféer till à la carte-rätter på Bakkens restauranger, som alla har en trevlig atmosfär.

Mer än bara ett sommarland

Bakken kan lyckligtvis inte enbart besökas under sommarhalvåret. På höstlovet och helgerna fram till jul bjuder Bakken nämligen in till höstfest, ett kusligt halloween-firande och en julfest. Besök den skrämmande Skräckskogen där levande väsen spökar, eller spring runt i höbalslabyrinten framför Friluftsscenen, där det bjuds på barnunderhållning varje dag. Till jul kan du gå omkring på Bakkens härliga julmarknad, kyssa din kära under Danmarks högsta mistel och se de tusentals ljus som lyser upp vackra Dyrehave.

Karusell
©Dyrehavsbakken
Rutschebane
©Dyrehavsbakken

Hitta hit

Läs mer om Dyrehavsbakken här och besök parken på följande adress:

Dyrehavevej 62

DK-2930 Klampenborg

På Dyrehavsbakken är det alltid kul

Världens äldsta nöjespark Dyrehavsbakken ligger 10 kilometer norr om Köpenhamn, och bjuder på massvis av skratt, underhållning och pirr i magen hela året runt.

Sommer
©Dyrehavsbakken