Fårup Sommerland

Ett besök på en nöjespark under semestern? Självklart! En utflykt till Fårup Sommerland kan bli en av semesterns höjdpunkter som inte bara tilltalar den yngre generationen.

Mellan Blokhus och Lokken

Fårup Sommerland ligger mellan Blokhus och Lokken på Norra Jylland. Från Fårup kan du nå nöjesparken via motorväg E45 eller alternativt från väg 55 i riktning mot Lokken och Blokhus. Från Själland tar du E45 mot Ålborg.

Fårup Sommerlands attraktioner – berg- och dalbanor och en vattenpark

Nej, Fårup Sommerland saknar verkligen inte olika attraktioner. Och det är precis så det ska vara på en stor nöjespark. Anläggningen består av en nöjespark för barnen, familjeattraktioner, snabba berg- och dalbanor och en vattenpark.

Orkanen
©Foto: Torben Hansen Blokhus Fårup Sommerland,
Vandslangen

Fårup Sommerland som nöjespark för barnen

De yngsta familjemedlemmarna kanske ännu inte får åka nöjesparkens snabba berg- och dalbanor, men det finns många andra attraktioner som är skräddarsydda för denna målgrupp. Barnen kan njuta av flygresan med ”Röda baronen” eller tävla i Fårup Racings racerbilar. Det är också möjligt att ta en tur genom skogen i safaribilarna och att åka ”Skogskarusellen”. Lite fortare går det i Snurretræet och i svänggungan Waveswinger. Lilla Egertårnet tar barnen elva meter upp i luften och därefter väntar ett fritt fall. Dessutom finns berg- och dalbanan Falken, som är skräddarsydd för de lite yngre.

Attraktioner för hela familjen

Farup-tåget begeistrar både barn, föräldrar och far- och morföräldrar. Tåget bjuder på en rundtur genom parken och ger dig möjlighet att få se alla attraktioner. Eller hur skulle det vara med en tur med familjemotorbåtarna? En mycket speciell upplevelse erbjuder 4D-biografen, som bjuder på många överraskningar under filmen. Och vad sägs om lite träning? För det ändamålet är parkens pedalbåtar, roddbåtar och kanoter idealiska. De som gillar att klättra kan söka upp spindeln eller den branta vulkanen och bakom många träd döljer sig en skatt. Även Fun House och ”Rävgrytet” bjuder på överraskningar och guldgrävarna kommer att göra fynd i guldgruvan.

Action i berg- och dalbanan

Har du lite äldre barn? Eller är du själv ung i sinnet och älskar vilda turer med berg-och dalbana? Då kommer du att älska Fårup Sommerland. Ju vildare, desto bättre. Berg- och dalbanan Orkanen far fram såväl över som under vatten och det med en hastighet på 75 km/h. Dessutom dinglar dina fötter alltid fritt i luften. Falken når samma hastighet. Den har en längd på 622 meter och i och med att den är en berg-och dalbana i trä betyder det jordnära åkglädje. Häftiga rotationer får Fladdermusen att nå en höjd av 13 meter och en acceleration på 0 till 80 km/h kan du uppleva i Blixten. Lite mer måttlig är Gruvexpressen, som övertygar med olika loopar med en höjd av 13 meter och i vattenberg- och dalbanan kan du ha riktigt kul när du susar fram i trädstammarna.

Falken
Lynet i Fårup Sommerland

En speciell höjdpunkt: Aquaparken

Kombinationen av nöjespark och äventyrsbad är en mycket smart idé och då är en dagsutflykt lite för kort för att du ska hinna uppleva alla höjdpunkter. Vattendjuren i din familj kommer att älska de häftiga rutschbanorna ”Vandkanon” och ”Vandfald”, där du åker brant nerför i 35 meter. Ännu längre (120 meter) är Surf Hill, och också vattenfallet Wild River kommer att gör dig häpen. Rätt storlek på vågorna för varje familjemedlem erbjuds i vågbassängen och här får du verkligen en bra övning om du senare vill klara av Nordsjöns bränningar. Och i barnvattenlandet kan de yngsta i familjen plaska runt för glatta livet eller leka med vattenkanonerna.

Smaklig måltid

Under en spännande utflykt till Fårup Sommerland vill du också kunna äta gott. Är du sugen på något gott till mellanmål kan du besöka ”Spisekammeret”, ett steakhouse med hamburgerbar, medan ekologiska rätter serveras i ”Skovens Økologisk Spisested”. Läckra fiskrätter kan avnjutas i Restaurant Loen, och Restaurant Oasen serverar barnens och de vuxnas favoriträtter. Vill du ta istället ta med din egen matsäck kan du njuta av den på en av picknickängarna mitt i naturen.

Så vad kan man dra för slutsats av Fårup Sommerland? Attraktioner för mer än bara en utflyktsdag

Nöjesparker passar ofta bra för en dagsutflykt, men på Fårup Sommerland kan du lätt tillbringa två semesterdagar. Redan kombinationen av nöjespark och äventyrsbad skapar goda förutsättningar för detta. Fårup Sommerland bjuder på attraktioner för riktigt små barn, men också tonåringar kommer att älska de roliga berg- och dalbanorna. På Fårup Sommerland råder det heller ingen brist på kulinariska läckerheter.

Fårup fra oven