Kattegatcentret

Bege dig ner under havsytan på Kattegatcentret. Här kommer ni nära många olika havslevande varelser. Det blir ett besök där ni får lära er mycket, och som även bjuder på roliga och minnesvärda upplevelser.

Över 250 arter

Kattegatcentret har ett flertal olika akvarier som är fyllda med över 250 olika arter från hela världen. Både 2016 och 2018 utnämndes Kattegatcentret till Nordens bästa akvarium, bland annat på grund av dess många akvarier som ger en unik inblick i vad som sker under ytan.

Dyk ner i den fascinerande världen

Dyk ner i en fascinerande värld och kom tätt inpå många spännande djur som lever under havsytan. Här kan ni bland annat få se stora hajar, havskatter och vackra färgglada fiskar i korallreven.

Vad du kan uppleva på Kattegattcentret

Pojke tittar på hajar i Kattegattcentrum
Barn leker på lekplatsen i Kattegattcentret.

Upplev söta sälar

Den stora naturanläggningen utanför passar utmärkt för centrets sälar. Här finns nämligen gott om plats för sälarna att leka och ha det roligt. Dessutom är sälanläggningen byggd på ett sätt så att sälarna hela tiden får in nytt, friskt havsvatten. Det gör också att de får uppleva de olika årstiderna och har möjlighet att jaga krabbor och småfisk på havsbotten.

Sälarna tränas varje dag, och ni har möjlighet att se träningen när ni besöker Kattegatcentret. Då får ni se hur duktiga sälarna är på att bland annat hoppa, göra konster och känna igen bokstäver. 

Nära inpå hajarna

Kattegatcentret är känt för sina stora hajar. Här finns många olika typer av hajar, som sandtigerhaj, gråhajar, pigghajar och högfenad haj.

Se den spännande matningen av hajarna. Det är garanterat en upplevelse för hela familjen. Se hur hajfenorna skär genom vattnet och de skarpa tänderna blottas när hajarna gör sig redo att angripa maten. Du kan se matningen antingen från hajtunneln, där det bara är sex centimeter mellan dig och de stora hajarna, eller från den tropiska hajtanken.

Vill ni få en upplevelse för livet? Kasta er då ut på djupt vatten och dyk med hajarna. På Kattegatcentret är det möjligt att dyka med hajar, oavsett om ni är erfarna dykare eller inte. Ni kan läsa mer om att dyka med hajar på Kattegatcentrets hemsida. 

Vanliga frågor om Kattegattcentret

När öppnar centret?
Måndag till fredag: 10-16
Lördag och söndag: 10-17
Var finns centrumet?

Færgevej 4

8500 Grenaa

Vad är inträdesavgiften?
Vuxna – 175 kr.
Barn (3-11) – 95 kr.
Seniorer (+65) – 150 kr.
Flicka med rocka i Kattegattcentret
Show i Kattegatcentret

Kom nära djuren

Är möjligheten att dyka med hajar inte så lockande? Då finns det andra sätt att komma nära djuren. Centrets havsexpert bjuder alltid på roliga aktiviteter. Det går bland annat att mata de minsta hajarna eller fånga krabbor. Ni kan även komma nära den förhistoriska dolksvansen eller röra vid vassa hajtänder. Det finns massor av aktiviteter för hela familjen, även för de minsta. 

Barn i Kattegattcentret