Kabelpark vid Hvide Sande

Vattensport innebär inte nödvändigtvis simning, utan kan även utövas med en bräda under fötterna och med en massa fart. I Hvide Sande kan ni prova på både vattenskidor och wakeboarding i stadens Kabelpark i Ringkøbing Fjord.

Vattensport för barn och nybörjare

Om ni gillar att leka i vatten så är kabelparken i Hvide Sande något för er. Här kan barn från 8 år och uppåt delta i de nybörjarvänliga aktiviteterna. Det enda som krävs är att man är i någorlunda normal form.

Kabelsystemet kan dra upp till 10 personer åt gången och därför kan hela familjen ha kul på vattnet tillsammans. Banan har flera olika komponenter som ni kan prova på, och om någon i gruppen inte har lust att vara med ute på vattnet så kan de titta på från köket eller baren, där man har utsikt över banan.

Vad du kan uppleva på havs- och fiskerimuseet

Tricks i kabelparken
kabelparken i Hvide Sande sett från land

Kom igång på rätt sätt

När ni anländer till kabelparken betalar ni för ett armband som ger er åtkomst till banan under en viss tid.

Därefter går ni till omklädningsrummen, där ni byter om till våtdräkt. Ni kan antingen ta med egen eller hyra.

Därefter tar ni på er både hjälm och väst, som är obligatoriska är bära på banan.

När ni är redo att sätta igång väljer ni antingen vattenskidor eller wakeboard, ställer er i motsvarande kö och väntar tills det blir er tur.

Första gången ni åker introduceras banan för er, och när startljuset skiftar från rött till grönt är det er tur att dras iväg ut på vattnet.

Tips inför första gången

Det är bra att vara förberedd första gången ni ska prova att stå på vattenskidor.

Till exempel är det viktigt att inte spänna skidorna alltför hårt, ni ska fortfarande kunna röra på fötterna.

Om ni ramlar i vattnet så lossnar skidorna normalt automatiskt, men om det inte händer så behöver ni bara röra eller sparka med benen så åker de av.

Och kom ihåg att det är bara att släppa handtaget om ni känner er otrygga med något av hoppen på banan. Samla bara ihop vattenskidorna, och simma tillbaka till start.

Vanliga frågor om kabelparken

När öppnar parken?

Läs mer om parkens öppettider här.

Var ligger kabelparken?
Kabelparken I Hvide Sande ligger på följande adress:
 
Gytjevej 15
 
6960 Hvide Sande
Vad är inträdesavgiften till parken?

För 1,5 timmar och all nödvändig utrustning kostar det 350 DKK per person. Läs mer här.

Flicka på linbana
Roliga gemensamma upplevelser i kabelparken

Kontrollera öppettiderna

Kabelparkens öppettider beror på säsongen. Under högsäsongen är parken öppen både på morgonen och på eftermiddagen. Om ni provar på vattenskidor eller wakeboard för första gången så kan det vara bra att planera in ett besök på morgonen, då banan körs i ett lägre tempo. Om ni är en större grupp kan ni ringa i förväg och reservera parken utanför öppettiderna.

Kabelparkens öppettider beror även på vädret. Parken kan utan svårigheter användas när det är kallt eller regnar, men vid storm är parken stängd. Starka vindar från öst kan även påverka banans funktionalitet.
.