KRYSSNINGAR PÅ SLIEN

Ljuvliga gamla byggnader, kyrkor och kvarnar kan beskådas i den lilla byn Kappeln. Den största upplevelsen väntar om du upplever dessa vackra landskap från vattnet, till exempel ombord på en hjulångare eller kryssningsbåt.

Mot Kappeln

Kappeln ligger nära Flensburgfjorden i Kreis Schleswig-Flensburg i Schleswig-Holstein vid Östersjön. Du kan nå Kappeln från söder via riksväg 203, från väst via riksväg 201 och från norr via riksväg 199.

Med Schlei Princess och Nordlicht längs med Slien

För närvarande kan du välja mellan två eleganta fartyg för din kryssning på Slien: hjulångaren Schlei Princess och kryssningsbåten Nordlicht. Kryssningsfartyget Wikinger Princess har nyligen pensionerats.

Schlei Princess

Hjulångaren döptes 2014 och präglar idag bilden av Kappelns hamn. I den täckta salongen finns plats för 200 personer, och ute på däck finns plats för ytterligare 250 passagerare. Schlei Princess är 45 meter lång och nästan 9 meter bred. Huvuddäcket på Schlei Princess är tillgänglighetsanpassat och saknar hinder. De mysiga däcken med salonger och barer och intressanta kulinariska erbjudanden från enkla maträtter till lyxbufféer gör även vistelsen under däck till en upplevelserik tid. Det delvis täckta däcket utomhus erbjuder fri utsikt över sevärdheterna längs Slien. 

Det kan du uppleva med en kryssning på Slien

Schlei Nordlicht
Slien

Nordlicht

Denna kryssningsbåt, byggd 2014 i Istanbul, ersätter Wikinger Princess. Den ljusa och luftkonditionerade salongen med restaurangfaciliteter gör kryssningen med Nordlicht till en avslappnad sjöresa i alla väder, och ute på de två öppna däcken kan du njuta av Slienlandskapets sevärdheter om vädret är fint. Nordlicht får ta 200 passagerare, cirka 130 passagerare får plats i salongen, och på de öppna däcken finns det 120 sittplatser. 

Kryssningar på Slien för festligheter och grupper

Vare sig det handlar om ett bröllop eller en företagsfest, är en fest ombord på ett fartyg alltid en speciell upplevelse. Både Schlei Princess och Nordlicht kan utnyttjas som festplats medan de ligger i hamn men du kan också välja att åka på en festkryssning. Festen längs med Sliens vackra landskap kan planeras helt enligt eget önskemål. För grupper står särskilda gastronomiska erbjudanden och specialpriser till förfogande.

Kryssningarna

Fartygens tidtabeller kan variera beroende på säsong. Du kan välja mellan en kryssning från Kappeln till Sieseby, från Kappeln till Schleimünde eller från Kappeln till Maasholm. Kolla skyltarna för tider och turer. Biljetterna köps direkt vid fartyget.

Så vad kan man då dra för slutsats av en kryssning på Slien? Jo, här får du uppleva vackra landskap och utmärkta fartyg

Med en kryssning på Slien får du uppleva Kappelns vackra landskap perfekt från båten. Njut av det kulinariska utbudet på de två Slienfartygen och beundra landskapen. De två båtarna Schlei Princess och Nordlicht passar även perfekt för större grupper och för olika evenemang.

Vanliga frågor om kryssninger på Slien

När går båtarna?

Det beror på årstid. Se mer under avsnittet ’segelplan’.

Var ligger parken?

Hit ankommer de båda båtarna:

Hamnen
24376 Kappeln

Mer information …

…hittar du på denna webbsida:

https://www.schleiraddampfer.de