RUBINSJÖN – ETT PARADIS FÖR FISKARE OCH NATURÄLSKARE

Om semestern i Danmark blir till en fiskesemester är det ofta till Rubinsjön man åker. Vid denna sjö finner fiskaren lugnet han alltid längtat efter. 

Var ligger Rubinsjön?

Du hittar Rubinsjön på Bornholms västkust i närheten av orten Hasle Sogn. För att komma dit tar du väg 159, och från Rönne tar resan cirka 15 minuter. Om du vill vandra till Rubinsjön är GPS-koordinaterna: 14.717753 N, 55.170341 O.

För fiskare och vandrare

Tycker du om att vandra, eller vill du passa på att fiska eller bara njuta av den vackra naturen under din semester i Danmark? Vad du än väljer kan du tillbringa ett par trevliga timmar vid Rubinsjön.

Vad du kan uppleva i Rubinsøen

Børn ved Rubinsøen på Bornholm
Rubinsøen ved Hasle på Bornholm

Rubinsjön för fiskare

Om du vill fixa din egen middag under din semester på Bornholm och du inte vill köpa den i snabbköpet, kan du prova lyckan som fiskare. Då passar Rubinsjön alldeles perfekt, med sina många olika arter. Särskilt abborre är vanligt i Rubinsjön, men har du lite tur kan du även få en gädda. Gädda är ofta en favoritfisk bland Rubinsjöns sportfiskare. Ofta biter sig även en mört fast på spöet. Prova själv och se av vilken fisk din läckra måltid kommer att tillagas?

Rubinsjön för vandrare

En vandringsled går direkt runt sjön. Här kan du aktivera dig, njuta av den vackra naturen och titta på fiskarna som drar upp sin fångst. Lyssna på fåglarna som kvittrar, njut av det skvalpande vattnet och slå dig ner på en av bänkarna för att vila eller meditera. För både vandrare och naturälskare är Rubinsjön en enda stor njutning.

Vanliga frågor om Rubinsjön

När öppnar sjön?

Rubinsøen är öppet året runt.

Var är sjön?

Detta betecknas som den officiella adressen till sjön:

DK-3790 Hasle Sogn
Danmark

Vad är entréavgiften till sjön?

Det är gratis att fiska i och besöka sjön.

Klipper på Bornholm