Mycket cool i Legoland

När du reser till Danmark med barn är ett besök på Legoland nästan ett måste. Legoklossarna väcker dina barns kreativitet, och Legoland återspeglar charmen hos den här generationsövergripande leksaken som kännetecknas av egenbyggda konstruktioner och fordon i barnrum.

Legoland på Västra Jylland

Legoland ligger på Västra Jylland i Billund mellan A28 och A30. Från Köpenhamn kan Legoland nås på 2 timmar och 45 minuter. Om du anländer med tåg kan du ta pendelbussen från tågstationerna i Veijle, Kolding eller Frederica till temaparken eller det angränsande hotellet. Vill du ta dig direkt till Legoland med flyg? Inga problem. Billund flygplats ligger bara några minuter från Legoland.

Upplev mer än 50 spännande attraktioner

Inte bara barnen kommer att bli begeistrade över de många attraktionerna på Legoland. En bra nöjespark ska fylla en hel dags semester med spännande upplevelser. På Legoland är en dag till och med ofta lite för lite. Därför finns också möjlighet att tillbringa natten direkt vid parken och att fördela upplevelserna över två dagar.

Legoland skiljer sig från andra nöjesparker genom att nästan varje attraktion är byggd i ”legostil”. Ja, några av höjdpunkterna består till och med av äkta legoklossar, så som vi känner till dem från barnens lekrum. 

Legoland
Legoland

Duplolandet – för de allra yngsta besökarna

De yngsta besökarna kommer att uppskatta Duploland. Vad sägs om en resa med Duplo-planet eller i Duplo Express? I Duplo-lekhusen kan dina barn utveckla sin fantasi fullt ut och från Legondol, mini-pariserhjulet, kan de små njuta av en fantastisk utsikt över parken.

Riddarnas värld – Knights´ Kingdom

Knights´ Kingdom imponerar särskilt med sina eleganta shower. Var bor egentligen Legolandsprinsessan och vad har Borgshowens stuntmän att komma med? En utflykt till Legolands riddarvärld kommer att ge dig svaret på dessa frågor. Det är ingen brist på hisnande åkattraktioner i Knights’ Kingdom. Här finns nämligen vattenrutschbanan Vikings River Splash och berg- och dalbanan Draken. När hungern sätter in kan du besöka Knights’ Restaurant för kulinariska läckerheter. 

Imagination Zone – nu blir det virtuellt

Vad är fakta och vad är fiktion? I Imagination Zone möts virtuella och verkliga världar. Höjdpunkten i detta temaområde är definitivt resan till Atlantis. Partnerprojektet med Sea Life gör besökaren till en djuphavsdykare, som inte bara kan upptäcka gamla skeppsvrak och tropiska fiskar, utan också får bekanta sig med hajarna i våra hav. Älskar du biografer med specialeffekter? Då ska du inte missa ett besök i Lego Studios.

Den största 4D-biografen i Skandinavien låter dig uppleva filmhöjdpunkter med alla dina sinnen och Star Wars-fans kommer att älska X-Wing Photo Opportunity Show. I Legoland Panorama Restaurant kan hungriga magar tillfredsställas.

En utflykt till vilda västern – Legoredo Town

Paddla kanot genom den rasande floden? Mycket är möjligt i Legoredo Town. Om du vill lära dig mer indianernas liv på ett autentiskt sätt ska du besöka indianernas läger. Eller vill dina barn bli guldvaskare? Då är Legoldmine den rätta platsen. Här kan guldet till och med smältas till ett riktigt guldmynt. En riktigt snabb och samtidigt uppfriskande åkattraktion är log riden Lego Canoe och i Grill House huset kan du uppleva de kulinariska läckerheter som cowboys och indianer har att erbjuda.

Legoland
Legoland

Nu blir det uppfriskande … Polar Land

Danmark ligger i norra Europa. Men om Danmark inte är tillräckligt lång norrut för dig, så kommer du att älska Polar Land på Legoland. Och uppfriskande blir det också i Ice Pilots School. Och vilka djur bor på Nordpolen? Helt rätt, pingvinerna. Och dessa kan du till och med observera under vattnet i Legoland Polar Land. Och med en hastighet av 65 km/h kan du ta en tur genom polarområdena med berg- och dalbanan Polar X-plorer. När hungern sätter in väntar Polar Pizza & Pasta Restaurant på dig.

Adventure Land – en tur in i djungeln

Vilda djur och levande mumier möts i Adventure Land. Detta område av parken kräver starka nerver! Med Jungle Racers susar dina barn över vattnet, och de som alltid velat se hur det ser ut i en brandbil rekommenderas att besöka Fire Brigade. Och riktigt fort genom luften går det med X-treme Racers. En skattjakt för hela familjen erbjuder attraktionen ”TEMPLET”.

Så vad kan man då dra för slutsats av Legoland? En mångsidig temavärld

Legoland i Billund erbjuder en mängd olika attraktioner, shower och kulinariska läckerheter tack vare de olika temaområdena. Här kommer alla att hitta sitt favoritområde. Det finns attraktioner som passar alla målgrupper, från små barn till ungdomar och även vuxna. 

Mount Rushmore Legoland