NATURAMA – NATURHISTORISKA FÖRMEDLINGSCENTRUM

På naturteatern Naturama kan ni komma nära inpå många av historiens och nutidens jättar. Museet byggdes 1935 under namnet Zoologisk Museum och har sedan dess utvecklats från att vara en privat naturhistorisk samling till att vara ett modernt förmedlingscentrum för det djurliv som har omgivit oss och som fortfarande omger oss idag.

Naturama bjuder på massvis av utställningar

Under sina många aktiva år har Naturama haft många utställningar med fokus på allt från rovdjur till global uppvärmning och från Karen Blixen till barnkonst. Specialutställningen från 2019 fokuserar på unika smycken som skapats med inspiration från naturen. Utöver detta visar museet utställningar om dinosaurierna, havssulor och deras spektakulära sätta att dyka för att hitta föda bland havets fiskar, om isbjörnen och dess säljakt, Nordeuropas rika djurliv och mycket, mycket mer

Vad du kan uppleva i Naturama

Indenfor på Naturama
©Foto af Geir Haukursson
Dinosaurfamilien
©Foto af Naturama

En unik och modern upplevelse av naturens många ljud

Har ni någonsin funderat på hur Big Bang lät? Eller hur det låter när tidvattnets krafter drar i jordskorpan? Hör det och ljuden från valar som sjunger, lejon som ryter, myggor som surrar och fåglar som kvittrar i kör i naturamas ljuduniversum. Ni har också möjlighet att uppleva regnskogens många ljud i det bästa ljudrummet norr om Alperna, som har utformats, inretts och utrustats med hjälp av en italiensk ljudprofessor och kompositör som är specialist på 3D-ljud. Ljuden och de atmosfäriska bilderna från regnskogen tar med er på en oförglömlig resa genom regnskogens många sidor.

Lär dig mer om utvalda utställningar med en rundvandring

Naturama erbjuder rundturer med utgångspunkt i sju olika utställningar om dinosaurierna, djuren på Grönland, valarnas värld, djurens rekord, djuren i sig, valarnas fysiologi och en utställning om hur djur utvecklas i förhållande till varandra. Det erbjuds även en rundtur på teckenspråk, som går igenom den permanenta utställningen på land-, luft- och vattennivå. Alla rundturer tar en timme och måste bokas i förväg.

Ett lekparadis för barn

Naturama är en naturteater och därför ställs djuren ut på ett unikt sätt, där flera sinnen används med både ljud, ljus och visuella effekter. På helger och lov lägger man till extra barnaktiviteter. Då kan ni ro ikapp med isbjörnen, kela med en räv, krama en björn och röra vid djurskinn och djurben. Det finns en mängd roliga uppgifter som ni kan lösa tillsammans. Ni kan välja att klä ut er eller njuta av vetenskapsteatern.

Vanliga frågor om Naturama

Var är Naturama?

Naturama ligger på nedanstående adress:
Dronningemaen 30
DK-5700 Svendborg

Tel: +45 62 21 06 50

Läs mer på hemsidan här.

Udstilling
©foto af Naturama.dk
Dyreshow
©Foto af Ard Jongsma
Svendborgsund
©Foto af Daniel Villadsen