Frederiksborgs Slott

Missa inte imponerande Frederiksborgs slott i Hillerød när du besöker Köpenhamn. Slottet byggdes i renässansstil i början av 1600-talet av Danmarks dåvarande kung Kristian IV. När du besöker Frederiksborgs slott är det inte bara för den historiska utställningens skull, utan även för att se den vackra slottsparken. Här anordnas även flera kulturella evenemang året runt. 

Frederiksborgs slott i Hillerød

Från Köpenhamn kan du köra till Frederiksborgs slott på 40 minuter via A16. Om du reser med kollektivtrafiken går s-tåget E till Hillerød station. Härifrån kan du gå genom staden och följa leden längs Slotssøen. Det tar cirka 20 minuter till fots. Buss 301 och 302 går till slottet från stationen.

Vad du kan uppleva på Frederiksborgs slott

Haven
Voldgraven

Upplev sevärdheterna på Frederiksborgs slott

Danmarks Nationalhistoriske Museum har legat i Frederiksborgs slott sedan slutet på 1800-talet. På en rundvandring i byggnaden med de storslagna rummen får du se ett flertal porträtt av tidigare regenter och viktiga borgare. Du går från den ena epoken till den andra, tills du kommer in på 2000-talet.

Värt att se: Riddarsalen och slottskyrkan

Riddarsalen kallades för ”rosen” på Kristian IV:s tid och användes därefter som matsal. Här har man hållit storslagna fester. 1859 ödelades riddarsalen av en brand. Rummet har senare rekonstruerats i detalj. I dag kan du beundra den vackert vävda tapeten och drömma dig bort till en annan tid, omgiven av porträtt av den danska kungafamiljen. Slottskyrkans galleri ligger på andra våningen. Den vackra kyrkan byggdes i början av 1600-talet. Den skonades från branden 1859. 1693 använde kung Kristian V kyrkan som riddarkapell. 

Nat ved Frederiksborg Slott