Farmfun – Djurpark och Äventyrlig Lek

FarmFun i Ålbæk är mer än bara en bondgård. Gården är även en liten djurpark med spännande och utmanande lekplatser. På FarmFun är det lätt att låta fantasin ta över i leken. Här kan ni lära känna djuren bättre i husdjursparken, klättra i klätterställningar på lekplatsen eller roa er i stallet, och det är inte bara barnen som lämnar platsen med massor av minnesvärda upplevelser.

En snabb tillbakablick

Bondgården förvärvades av två familjer år 1986. Den första attraktionen var en rådjursgård. Från 1996 byggde de olika lekplatser och djurgårdar på marken. Parken har sakta med säkert utvecklats med små baldakiner, gångstigar och områden med halm på marken. Här finns även platser för bollspel, mooncars och en labyrint. I juni 1996 öppnades äntligen portarna för besökare varje år. Idag har parken cirka 45 000 besökare varje år.

Vad du kan uppleva i FarmFun

Hængebro
Flicka

Aktiviteter (inte bara) för barn

Det stora halmhuset passar utmärkt för barnen att roa sig och leka. Huset är 400 kvadratmeter stort och här kan barnen åka linbana och leka bland halmbalarna. Linbanan är 500 meter lång och härifrån får barnen en fascinerande utsikt över stora delar av gården. De kan också utmana sig själva på hängbron. Här krävs lite mod, för varje steg får bron att vingla och vackla. Mitt i sandlådan ligger lekhuset med djungelstigen. Här kan du testa dina motoriska förmågor tillsammans med dina barn. Eller så kan du låta barnen springa runt i hoppborgen. Om du vandrar djupt in i labyrinten kan du testa ditt lokalsinne. Kan du hitta vägen ut? Sedan ligger ju självklart den barnvänliga stranden precis bredvid.

Minizoo

Runt omkring på gården kan ni hälsa på de söta djuren. Djuren är vana att bli klappade och kelade med, och njuter av uppmärksamheten från besökarna. De som älskar djur kommer att älska FarmFun zoo, oavsett om det är getterna, åsnorna eller katten som kommer för att kela. Tack vare de automatiska matautomaterna ser de till att djuren får hälsosam mat.

Grilla i parken

På FarmFun zoo kan du hyra en gasgrill eller en lång kolgrill. Köttet kommer direkt från slaktaren och kan tillagas av parkens personal om ni ber om det. Det finns även en kiosk och ett kafé i närheten av ingången. Det finns bord och bänkar att slå sig ner på i hela parken och en matplats med plats för 100 personer.

Adress

Jerupvej 155

9982 Ålbæk

Danmark

Flicka og æsel