Experimentarium

I Köpenhamn ligger Danmarks science center Experimentarium, där både nyfikna barn och vuxna utforskar världen genom vetenskap och teknologi. Experimentarium är ett centrum för lek och upptäckt, och tillsammans med den duktiga personalen är ni garanterade en eftermiddag med skoj och stoj i vetenskapens tecken.

Utställningar och tematurer

Experimentarium rymmer ett hav av utställningar som alla är interaktiva, så att ni får uppleva vetenskapen på nära håll och genom lek kan lära er om både vatten, ljus, ljud, vind, energi och många fler vetenskapliga ämnen och element. De 20 utställningarna behandlar ämnen såsom människokroppens många fascinerande delar, vetenskapen bakom såpbubblor, interaktiva matematiska kluringar och universumet av ljus, färger och skuggor.

Vad du kan uppleva på Experimentarium

Forsök
Experimentarium

Boom, krasch och kapow

Utöver de många utställningarna bjuder Experimentarium även på demonstrationer och föreställningar. Flera gånger om året demonstreras alltifrån dissekeringar av exempelvis ett öga eller matsmältningssystemet till vetenskapliga fenomen såsom eld och ljus. Och om inte detta vore nog, så anordnar man flera föreställningar om dagen. Uppfinningsshowen tar er med på en resa bland vardagsuppfinningar och hur uppfinningar utvecklas, vidareutvecklas och marknadsförs. Om du själv är lite av en uppfinnare är detta föreställningen för dig!

Utöver detta håller man en stor föreställning med såpbubblor två gånger om dagen, där ni kan se de största, vackraste och galnaste sopbubblorna ni någonsin sett. Hur stora kan bubblorna bli? Hur många färger kan de ha? Hur är det möjligt att de både kan brinna och explodera? Det och mycket mer får ni svar på när ni ser en av centrets många föreställningar, som är fyllda av kunskap, kapow och aha-upplevelser.

Ingen risk för lågt blodsocker

Med all ny kunskap och upplevelserika lek kan energin lätt ta slut. Lyckligtvis kan man fylla på den igen i restaurangen, där det utöver kaffe och kaka serveras rätter som mättar alla magar. Här kan ni vila benen och prata om era upptäckter innan ni återvänder till vetenskapens värld.

Cafe Smask
Cafe experimentariet

Hittar Experimentarium hit

Tuborg Havnevej 7,

DK-2900 Hellerup

Tel: +45 39 27 33 33

Läs mer på hemsidan för Experimentarium.

Experimentariet
©David Trood