Lille Vildmosecentret

Besök en del av Danmarks äldsta natur, lär dig om alla de djur och växter som mossen är hem till och undersök hur människor har använt mossen genom tiderna med ett besök på Lille Vildmosecentret och alla dess interaktiva utställningar!

Upplevelser både ute, inne och på din egen kropp

Lille Vildmosecentret har fyra separata utställningar som är uppbyggda runt mossens tillkomst, mossen och människan, mossens växter och djur samt upplevelser i mossen. En utställning fokuserar på de tre hjortarterna som man kan hitta i mossen. Här kan du gå på upptäcktsfärd och få svar på alla frågor du kan tänkas ha om nordens jättar.

Om benen blivit lite trötta under besökets gång visar centrets biograf sex olika filmer, som handlar om mossens natur, djur och årstider.

Vad du kan uppleva på Lille Vildmosecenter

Elg Lillevildmose Center
Lille Vildmosecenter

Kom nära inpå djuren

Ute i ”Det Vilda” kan du besöka de stora djuren som bor i mossen, där ibland örnen, tranan, vildsvinet, kronhjorten och älgen. Här du kan både ha turen att få se en av jättarna och uppleva hur livet som nordisk jätte är genom att jämföra din egen kropp och dina egna sinnen med deras. Dessutom kan man även se centrets vildsvin på nära håll. De matas nämligen flera gånger om dagen.

Mycket mer än en mosse

Om inte ett besök till mossen kan få upp dig och din familj ur soffan, så är det tur att centret erbjuder mycket, mycket mer. Med tillgång till både Vildmosegaard, vindskydd, park, utsiktstorn, lägereldshydda och naturlekplats där du kan träffa trollet Lille Vildma står en rolig eftermiddag i det fria med både lärande och rörelse på dagordningen.

Vanliga frågor om Lille Vildmosecenter

När öppnar centret?

Centret är öppet från påsk till höstlovet kl. 10-16. I juni, juli och augusti är centret öppet till kl. 17.00.

Var ligger centret?

​Lille Vildmosecentret

Birkesøvej 16, Dokkedal

Vad kostar inträdet?

Priserna varierar beroende på säsong. Läs mer här.

Elg i Lillevildmose Center
kungsörn Lillevildmose Center

Semesterskoj året runt

Det finns massor att göra på Lille Vildmosecentret alla årstider och lov. Påsklovet och våren är fyllda med vandringsturer och fotoutställningar, medan sommaren bjuder på krabbfiske, trollek, guidade turer, jakt och bakning över lägereld.

I slutet av säsongen, under hösten, erbjuds evenemang med fokus på skogens föda, naturens förändring och djur i brunst, medan höstlovet sätter punkt för säsongen på centret med flåning av vilt, skoj med pumpalyktor och matlagning över lägereld. Det är aldrig tråkigt i mossen!