Semesterhus Vorupør vid Nordsjön

Ska du till Vorupør vid Nordsjön? Vi ser till att leverera den perfekta stugan för din semester!
Vart vill du åka?
När vill du åka?
Personer
Prisintervall
Faciliteter
Fler filter

Vi hittade 3 semesterbostäder som matchar din sökning.

Alternativa matcher

Autentisk fiskeby vid Nordsjön

Vorupør är en liten pärla i Thy, som med sitt vackra läge vid den populära Nordsjön är både en unik badort och fiskeby.

I området finns Danmarks första havsbad, där du kan bada utan risk för ripströmmar, undervattensströmmar och stora vågor. Längs strandpromenaden har det byggts en stor strandterrass, varifrån man kan njuta av utsikten och utsökta lokala specialiteter. Stranden i sig är en vacker, bred sandstrand med vackra sanddyner.

Området är väl lämpat för fiske längs kusten och vid bryggor. Chansen är god att du fångar en utsökt makrill, eller får en havsabborre eller plattfisk på kroken. Särskilt under morgnar och kvällar är möjligheterna till fångst stora. På vintern är också torsk vanligt i området.

Nationalpark Thy erbjuder magnifika naturupplevelser och inbjuder till vandring, cykling, vattensporter och ridturer. Vorupørs kust tillhör Cold Hawaii, vilket betyder mycket bra vindförhållanden och vågor, och ett paradis för vattensportutövare. Området räknas till en av Nordeuropas bästa surfingplatser. Även för åskådare är det fascinerande att stå längs kusten och titta på när våghalsarna bemästrar de vilda vågorna.

I Vorupør med omgivningar finns det också bra attraktioner för hela familjen. Här ligger bland annat Nordsø Akvariet med både vanliga och sällsynta fiskarter, och Vorupør Museum, där du får lära dig mer om lokalbefolkningen och deras fiskarliv. Fårup Sommerland ligger inom köravstånd från sommarhusen, och är också en riktig hit för både stora och små barn. Både i Vorupør och i de närliggande orterna finns bra restauranger, där i synnerhet lokalt fångad fisk är en specialitet. Thy Ismejeri, som lagar glass, är mycket populärt under sommaren.

Vorupør