Semesterboende med pool vid Thorup Strand

Åk på semester till Thorup Strand, som ger fantastiska semesterminnen för hela familjen.
Vart vill du åka?
När vill du åka?
Personer
Prisintervall
Faciliteter
Fler filter

Vi hittade 1 semesterbostäder som matchar din sökning.

Alternativa matcher

Uthyrning av sommarhus vid Thorup Strand

Har du sett det danska tv-programmet Gutterne på kutterne? Programmet följer fem kamrater som arbetar som fiskare i Danmark. De arbetar i Thorup Strand. Ett vackert område som är värt ett besök under din nästa semester.

I Thorup Strand handlar vardagens uppgifter om fiske. På stranden ligger gamla blå fiskebåtar och väntar på att sättas i vattnet och i horisonten kan du se fiskebåtar. I centrum kan du besöka Thorup Strands Fiskebod, som har öppet dygnet runt och säljer olika sorters nyfångad fisk som ni kan köpa till middagen.

På stranden kan ni hitta bärnsten om vintern och roa er med att hitta roliga stenar i olika färger under sommaren. Det finns många vita kalkstenar som passar bra att kasta sten med. Efter er tur på stranden kan ni gå genom sanddynerna hem. På vägen går ni förbi Haw’kiosken, där ni kan köpa glass eller en lätt lunch under sommaren.

Thorup Strand

Thorup Strand i Nordjylland

Aktiviteter och sevärdheter i Thorup Strand

Naturen kring Thorup Strand är vacker och hit reser turister året runt. Kusten vid Thorup Strand har ett av landets bästa levnadsförhållanden för varg, och många platser i området är hem till olika djurarter. I skogen mellan Thorup Strand och Slettestrand kommer nattskärror från Afrika på besök varje vår. Om du besöker området under dagen kan de vara svåra att se, eftersom de sover under dagen och kamoufleras av sina gråbruna fjädrar. Om natten kan du höra deras säregna läte när de ger sig ut på äventyr.

Även naturområdet Bulbjerg är värt ett besök. Klipporna ligger väster om Thorup Strand och är ett av den tretåiga måsens favoritställen. Måsarna bygger sina bon på de 47 meter höga kalkstensklipporna och tål olikt andra fågelarter västkustens starka vindar.

Det finns även många spännande aktiviteter och sevärdheter i området för dig som inte har ett intresse för fåglar och natur. Thorup Strand ligger nämligen mellan norra och Vestjylland och sevärdheter på båda sidor kan nås med en kort biltur. Besök till exempel Bunkermuseet i Hanstholm eller Fårup Sommerland. Ålborg ligger endast en timme bort med bil och kan besökas om ni önskar lite högre tempo.