Sommarstugor nära Juelsminde

Ska familjen åka till Juelsminde? Se våra fantastiska semesterhus med pool, spa och aktivitetsrum här. Våra stora stugor erbjuder plats för hela familjen.
Vart vill du åka?
När vill du åka?
Personer
Prisintervall
Faciliteter
Fler filter

Vi hittade 2 semesterbostäder som matchar din sökning.

Alternativa matcher

Åk på en avkopplande semester till ett sommarhus i Juelsminde

Mellan Vejle och Horsens Fjord ligger det vackra området Juelsminde, som både bjuder på utsikt över Kattegatt och perfekta omgivningar för en familjesemester. Om ni bokar ett sommarhus med pool finns det stor möjlighet att koppla av och ladda batterierna där hemma. Gå på en promenad tillsammans på de långa, breda stränderna eller utforska centrala Juelsminde, där ni kan besöka intressanta små butiker, smaka på den lokala maten och se vackert konsthantverk. Det blir en sommarsemester ni aldrig glömmer.

Sommarhussemester och svett i pannan

Har ni myror i benen? Då kan en semester vid Juelsminde passa er perfekt. Även om orten passar utmärkt för en lugn och stilla semester, finns det gott om natur i området som passar bra för en cykeltur på era mountainbikes. Ni kan ge er ut på cykel i Tofteskoven och Bjerre Skov, som båda ligger nära Juelsminde. Tofteskoven har en mountainbikeslinga på fem kilometer med låg svårighetsgrad. I Bjerre Skov finns en längre på 7,5 kilometer som alla kan klara av, men som kan göras mer utmanande genom att lägga till en extra rutt, vilket ger en 12,5 kilometer lång slinga totalt som är mer ansträngande. Efteråt kan ni vila er och ge era trötta ben lite avslappning i stugans bastu eller bubbelbad.

Juelsminde

Juelsminde

Aktiviteter i Juelsminde

Det är alltid trevligt med en vistelse i ett sommarhus i Juelsminde, men i juli och augusti är det särskilt många spännande saker på gång i staden. Under vecka 28 pågår en hamnfest, då gatorna fylls med liv och glädje. Under hamnfesten får ni uppleva både musik, tivoli, matbodar och goda skratt, då flera komiker stannar till i Juelsminde. Under veckan finns även underhållning för barn, vilket gör vecka 28 till en perfekt vecka för hela familjen att åka på semester till Juelsminde.

Om ni gillar att vandra kan vi rekommendera Kyststien runtom Juelsminde. Kyststien är 22 kilometer lång och ni väljer själva om ni vill gå hela vägen på en gång eller dela upp det över flera dagar. Leden går genom den vackra naturen kring Juelsminde och följer kusten en stor del av vägen.

Sevärdheter i Juelsminde

När ni har kopplat av i hyra stugan i ett par dagar och ni har russinfingrar efter flera timmar i poolen kanske ni är sugna på att ge er ut på en utflykt. Det finns gott om saker att se i Juelsminde även utanför sommarmånaderna. Besök gärna Palsgaard Slot, som byggdes på 1200-talet. Slottet omges av en av landets största herrgårdsparker och ligger inte öde, även om det inte längre används i sitt ursprungliga syfte. Idag finns här istället ett museum om slottet. 1,5 kilometer åt sydväst hittar ni det nuvarande slottet.

Om kungafamiljer inte lockar kan ni istället besöka Havnemuseum, där ni får lära er om ortens utveckling från en liten fiskeby till en ort med dagliga färjeavgångar till Själland. Det är inte bara ert historiska intresse som stimuleras här, utan även era smaklökar under rökdagarna, som anordnas regelbundet under året. Då kan besökare smaka på olika typer av rökt makrill och dricka öl till ljudet av livemusik från Røgepladsen, som ligger vid sidan av museet.

En annan rolig och lärorik aktivitet i Juelsminde är Glud Museum. Detta östjyska lantbruksmuseum öppnar under sommaren dörrarna till sina 14 hus från 1600-talet och kryddar upplevelsen med familjevänliga aktiviteter som kägelspel. Dessutom får barnen känna på hur det var att leva för 400 år sedan när de får prova att mjölka en ko eller hämta vatten från brunnen. Pricken över i:et är att det under sommarmånaderna erbjuds workshoppar under utvalda dagar, där ni får lära er mer om gammalt hantverk.