Vackra sommarstugor vid Hvidbjerg Strand

Hvidbjerg Strand på Jyllands östkust är något speciellt. Här reser sig en sanddyn 27 meter över havet och förmedlar naturens imponerande krafter på ett oförglömligt sätt. Från den högsta punkten på Hvidbjerg Klit har du en fantastisk utsikt över det skogsklädda Trelde Næs och Vejlefjorden.
Vart vill du åka?
När vill du åka?
Personer
Prisintervall
Faciliteter
Fler filter

Vi hittade 2 semesterbostäder som matchar din sökning.

Alternativa matcher

Trevliga semesterhus vid Hvidbjerg Strand

Hvidbjerg Strand vid Jyllands östkust är något alldeles extra. Här finns en nästan 30 meter hög vit sanddyn som skapar en otrolig atmosfär. Från den högsta punkten på Hvidbjergdynen kan du njuta av en spektakulär utsikt över det skogsrika naturområdet Trelde Næs och Vejlefjorden.

Kul i vattnet och på land

Hvidbjerg Strand har tilldelats den Blå flaggan, vilket betyder att vattenkvaliteten är utmärkt. Den barnvänliga stranden har en utmärkt infrastruktur. Bland annat finns här toaletter, en kiosk och en lekplats. Den nationella cykelleden Østkystruten bjuder in till en varierande tur genom det vackra landskapet längs Vejlefjorden. Du kan också hålla dig aktiv under semestern genom att svinga klubban på Kellers Park Golf Club.

Inköp i Hvidbjerg för middagar i semesterhuset

I Hvidbjerg finns det tillräckligt med affärer för inköp för middagar i huset. Ett större utbud hittar du i de närliggande små städerna Fredericia och Vejle. Naturligtvis kan du också fånga dig egen fisk och tillreda den till en utsökt måltid i huset. Vejlefjorden är nämligen ett utmärkt område för mete.

Hvidbjerg Vejle Fjord

Spännande utflyktsmål i omgivningen

Bara åtta kilometer från Hvidbjerg ligger den idylliska orten Børkop. Där kan du beundra en fullt fungerande historisk kvarn, som idag rymmer det lilla lokala museet Farbror Svends Samling och en gourmetrestaurang.

På en knapp halvtimmes bilresa kommer du till det sista bevarade kungliga slottet på Jylland. Besök museet i slottet Koldinghus med keramik- och silverföremål, målningar och många andra konstnärliga utställningar.

Till ett av de mest spännande utflyktsmålen i närheten av Hvidbjerg hör Århus, Danmarks näst största stad. Trots att resan tar ungefär en timme, gör det fantastiska kulturella utbudet och det spännande nattlivet i metropolen vid Århusbukten, resan väl värd tiden.

Utflyktstips för en semester med barn i Hvidbjerg

Under semestern vill barn uppleva och upptäcka spännande och nya saker och ha en massa skoj. Ett fantastisk semesterhus vid Hvidbjerg Strand är då perfekt för familjen, eftersom det fina och trevliga Skærup Zoo ligger bara 13 kilometer bort. Här finns fler än 100 olika djurarter, däribland apor och rovdjur. Den integrerade lilla djurparken där barnen kan klappa djuren och ponnyridningen garanterar glittrande ögon hos både stora och små barn.

Ett utflyktsmål, som garanterar äkta entusiasm hos alla barn, är Legoland Billund som ligger cirka 45 kilometer från Hvidbjerg. Upplev en dag full av lek, spännande shower och fartfyllda åkturer i den omtyckta nöjesparken. Denna familjesemester kommer du att komma ihåg länge!