• EnergiSmart

Märk skillnaden med EnergiSmart

Hos VillaVilla har vi ett gemensamt fokus på en grön omställning.

Mer än 90 % av våra sommarhus har marknadens ledande luft-vattenvärmepumpar eller jordvärme installerade, vilket både är bra för miljön och husets gäster.

Luft-vattenvärmepumpar och jordvärme använder värmen i luften eller jorden och gör om den till varmt vatten, som värmer upp poolen och huset. På så sätt minskar vi både energianvändningen och koldioxidutsläppen. Det kallar vi EnergiSmart.

Det bästa är att dessa energioptimerade värmesystem levererar minst 3,5 gånger så mycket värmeenergi som de använder i elenergi. Det innebär att du får extremt billig värme under din vistelse, samtidigt som du bidrar till en mer hållbar framtid. I husen med luft-vattenvärmepumpar och jordvärme ingår priset för värme i elavräkningen.

Det tycker vi är twice as nice!

Andra värmekällor

En mindre del av VillaVilla-husen har inte installerat jordvärme eller luft-vattenvärmepump och använder istället oljepanna, gas eller fjärrvärme för uppvärmning. Dessa uppvärmningsmetoder är energioptimerade och minskar därmed energiförbrukningen i jämförelse med många av de äldre husen med pool som hyrs ut, som ofta inte har ett centralvärmesystem och endast värms upp med el.

Om du har frågor om din bokning eller vill ha en beräkning av elanvändningen för en kommande vistelse får du gärna kontakta oss.

Nedan är ett exempel på en beräknad förbrukningskostnad för ett sommarhus med pool med 7 sovrum (för 18 personer) med luft-vattenvärmepump*.

  • Sommar: 2500 kr./vecka
  • Vinter: 3800 kr./vecka
*baserat på december ’23 elpriser och med en rimlig elanvändning
 
Fakturering av förbrukning i ditt semesterhus
Sök semesterhus
Far och son i poolen

Spara på energin

Till och med enkla knep ger dig som gäst möjlighet att spara på förbrukningen under vistelsen. Det gynnar både plånboken och miljön.

  • När poolen inte används sparar ni på elen till poolrummets avfuktare genom att lägga poolskyddet över poolen.
  • Genom att torka golvet i poolrummet efter användning av poolen begränsas användningen av avfuktaren.
24 Personer
9 Sovrum
4 Badrum
Hyrespris från/helg

24 610,00 kr

Inkl. städning
16 Personer
6 Sovrum
3 Badrum
Hyrespris från/helg

16 198,00 kr

Inkl. städning
16 Personer
6 Sovrum
3 Badrum
Hyrespris från/helg

16 198,00 kr

Inkl. städning