Mürtiz björnskog

Sedan 2006 har Mürtiz björnskog varit hem till flera björnar som räddats från djurparker och cirkusar. Ett besök i Mürtiz björnskog är en lärorik och spännande upplevelse, som låter er komma nära inpå björnarna i deras naturliga miljö samtidigt som ni vistas i vacker natur.

 

Västeuropas störta björnreservat

Björnreservatet sköts av djurskyddsorganisationen Vier Pfoten och är Västeuropas störta björnreservat, med en total area på 16 hektar. Varje sommar besöks björnskogen av runt 54 000 personer, och det finns en bra anledning till det. Björnreservatet är hem till 12 björnar som har räddats från djurparker och cirkusar och som nu får leva i sin naturliga miljö. Bland björnarna finns ett syskonpar och en förälder med barn. Djurskötare tar hand om björnarna och ser till att de har det bra. De är dessutom uppmärksamma på dynamiken mellan björnarna och ser till att de kommer bra överens.

Vad du kan uppleva i Müritz björnskog

Lär dig mer om björnarna under och innan besöket

Ni kan lära er om björnarna som bor i reservatet vid utbildningsstationerna som ni hittar här och där i skogen. De berättar om björnarnas liv och mycket mer. Ni kan även boka en grupptur i förväg om ni är mer än tio personer som ska besöka björnparken.

Om ni inte kan vänta kan ni redan nu lära känna björnarna på Mürtiz björnskogs hemsida. Här kan ni lära er mer om de 12 björnarna. Det finns information om deras bakgrund och hur de hamnade i björnreservatet, men även om vad de tycker om att äta och hur djurskötarna skulle beskriva deras personligheter. Läs mer om björnarna här.

Slå er ner i en ekologisk bistro

Efter en spännande utflykt i björnskogen kan ni vila benen och ta något att äta i den ekologiska bistron vid reservatet. All mat är hemlagad och de flesta råvaror är lokala, för att undvika långa transporter, och så djurvänliga som möjligt. De flesta rätter på menyn är vegetariska eller veganska, och menyn förändras utefter årstiderna och de råvaror som köket har tillgängliga.

Souvenirer för att minnas era roliga upplevelser

I björnbutiken kan ni köpa souvenirer att ta med hem. Här finns allt från kalendrar till stearinljus i form av kottar, kaffekoppar och t-shirts med björnmotiv. Köp en liten grej att ta med hem, så att ni alltid kan minnas upplevelserna, och stöd samtidigt ett gott ändamål.

Vanliga frågor om Bjørneskoven Müritz

När öppnar Müritz björnskog?

15 mars till 31 oktober:
Dagligen från 09.00 till 18.00.

01 november till 14 mars:
Dagligen från 10.00 till 16.00.

Var ligger Müritz björnskog?

Am Bärenwald 1,

17209 Stuer

Krakow Am See