Trevlige attraktioner och sevärdheter i Danmark

Danmark karaktäriseras av en uppsjö av olika sevärdheter. Utöver unika landskap kan man finna många museer och spännande nöjesparker i landet.

24 Personer
9 Sovrum
4 Badrum
Hyrespris från/helg

24 610,00 kr

Inkl. städning
16 Personer
6 Sovrum
3 Badrum
Hyrespris från/helg

16 198,00 kr

Inkl. städning
16 Personer
6 Sovrum
3 Badrum
Hyrespris från/helg

16 198,00 kr

Inkl. städning

Sevärdheter i Jylland

Jylland har många vackra naturlandskap. Nationalparken Mols Bjerge på halvön Djursland är ett mycket vackert resmål med frodiga danska ängar, vackra sjöar och pittoreska skogar. Alla dessa natursköna ställen tillsammans skapar ett fantastiskt sagoområde perfekt för vandring, mountainbikecykling och ridning. För den som är intresserad av cykling finns ett speciellt mountainbikespår medan det för den som har fyrbenta vänner finns en speciell hundskog där hunden kan löpa mer fritt. För specifikt naturintresserade finns naturcentret ”Syddjurs” som erbjuder fängslande naturupplevelser för besökarna. Det ska dock tilläggas att Mols Bjerge nationalpark inte endast är ett naturreservat, utan för de som istället är mer intresserade av historia finns även möjligheten att besöka slottsruinen Kalø!

Sevärdheter vid Limfjorden i Nordjylland

Limfjorden med sina unika och spännande vikar sträcker sig från Thybroøn på Nordsjön till Hals vid Östersjön. Här, mellan den vilda och vackra Nordsjön och fjorden, kan man finna Thys Nationalpark. Utöver upplevelsen av den vackra kusten och de formade mjuka sanddynerna kan man hitta ett fantastiskt viltreservat, allt detta tillsammans gör naturparken till en mycket attraktiv sevärdhet.

I mitten av Limfjorden kan man besöka kuststaden Løgstør där man kan finna magnifika utställningar. Förutom ett informativt upplevelsecenter erbjuder Limfjordsmuseet ett tillfälle att se båtar arbeta och framför allt medverka i fantastiska sommaraktiviteter för hela familjen! Andra sevärdheter specifikt i norra Danmark kan du läsa om i kategorin ”attraktioner i Nordjylland”.

Museer vid Östersjön i Jylland

Vid Jyllands Östersjökust ligger hamnstaden Horsens med mycket intressanta museer. Industrimuseet erbjuder till exempel möjligheten att besöka en maskinbutik, autentiska arbetarlägenheter från olika årtionden samt ett genuint klassrum från 1950-talet. Fängelsemuseet i Horsens är också värt ett besök då det en gång i tiden har varit ett verkligt fängelse. Idag kan man dock vid museet uppleva en interaktiv utställning som informerar besökarna om både fängelsets historia och om olika evenemang. Andra spännande sevärdheter vid Östersjön är nöjesparken ”Djurs Sommerland” som lockar både barn och vuxna! Läs gärna mer om de fantastiska turistattraktionerna i Östjylland här.

Konst och kultur i Sydjylland

För konstälskare är Danmark ett paradis. Vid kusterna är ljuset väldigt vackert och anses av många vara ett idealljus för till exempel målningar och tavlor. Dessa ljusförhållanden har lett till att man har grundat många målarkolonier vid Sydjyllands kuster. Vid Brundlunds slott på Aarbenraafjorden i Sydjylland kan man beundra konst i en idyllisk och historisk atmosfär. I Tønder kan man se hantverk och i ”Drøhse’s House” kan man besöka ett barockmuseum. För att uppleva de fantastiska sevärdheterna i Sydjylland kan du kika på våra detaljerade beskrivningar av turistattraktionerna.

Sevärdheter för barn vid den danska Nordsjön

I söder vid den danska Nordsjön kan man besöka ”Vadehavet Nationalpark”. Detta är en nationalpark vid havet där man kan observera tidvattnet samt gå på en så kallad ”mudflatvandring”. Mudflatvandringen är en resa till Nordsjön, där det erbjuds en rad olika naturupplevelser med tillhörande information och en sälsafari. I Rinkøbing kan man även besöka Adventure Park. Förutom äventyrsgolf kan man också utöva andra sporter såsom t.ex. fotboll och handboll. Hos oss kan du få reda på vilka andra sevärdheter och attraktioner du kan förgylla dina upplevelser med vid den danska Nordsjön!

Unika sevärdheter vid Östersjön i Danmark

Östersjöregionerna i Danmark varierar mycket i sin natur och här kan man finna många exklusiva attraktioner. Man kan till exempel få fantastiska naturupplevelser på öarna Møn och Stevns. Här kan man exempelvis skåda vackra, höga, vita och imponerande kalkklippor. På toppen av klipporna finns fantastiska vyer och utsiktspunkter där man kan skåda en fantastiskt vacker utsikt över Östersjön. Med en havskajak kan man också utforska både Møns Klint och Stevns Klint från vattnet! Man kan även fördjupa sig i kulturen och historien rörande det danska Östersjöområdet på Lolland-Falster Museet. Utställningarna finns spridda på flera olika avdelningar varav en inkluderar bland annat ett klostermuseum.

Äventyrsland på Bornholm

Bornholm är den ö belägen längst bort ute i Östersjön från Danmark, mellan den svenska och polska kusten. Den idylliska ön är känd för sin magiska natur och sina långa sandstränder. Men Bornholm erbjuder inte endast fantastisk natur, utan även rikligt med kultur och underhållning. För roliga upplevelser på semestern, besök nöjes- och djurparken Brændesgårdshaven, som även är känd som ”Joboland”. Det finns många spel och attraktioner för både barn och vuxna som väntar på dig och din familj – även en vattenpark ingår! Njut av det kalla vattnet med familjen under varma sommardagar eller våga dig på de snabba glidbanorna! Bornholm är också hem till intressanta kulturattraktioner – lär dig mer om Bornholms huvudattraktioner här!

Trevliga museer på Fyn

Både moderna och historiska sevärdheter finns att se på ön Fyn. Man kan till exempel besöka yachtmuseet på kulturön Frederiksø i Svendborgs hamn som öppnade i 2016. En utställning av segelbåtar och spännande aktiviteter väntar dig också på ön, samt en seglingssimulator. Museibutiken ”Høkeren” i Kerteminde är i kontrast mer inställd på att hålla på traditionerna! Här kan du komma, besöka och förundras över verksamheten där ursprungliga möbler från början av 20-talet ger en autentisk småbutikskänsla. Sortimentet är också inställt på vintagestil, varusortimentet utgörs av allt från leksaker till dekorativa hushållsartiklar. Men det finns också mycket mer att uppleva vid Östersjön. Vi berättar mer om andra intressanta sevärdheter på Fyn och öarna runtomkring här.

Familjevänliga temaparker på Själland

Själland består inte endast av den danska huvudstaden Köpenhamn, som har ett överflöd av kulturella sevärdheter och aktiviteter. Den största danska ön i Östersjön är också hem till ett stort antal temaparker. Familjer på semester i Själland är aldrig långt ifrån en nöjespark. Köpenhamn är hemstad till det världsberömda Tivoli som förvandlas till ett magiskt sagoland i vinterstil till advent. Vidare ligger nöjesparken Dyrehavsbakken, som i folkmun kallas för ”Bakken”, också i huvudstaden. Parken öppnades år 1583, vilket inte bara gör den till den äldsta nöjesparken i Danmark, utan även den äldsta som fortfarande välkomnar besökare, i hela världen.

BonBon-Land och Kalvehave Labyrinth-Park

Inte långt från Næstved finns en annan stor äventyrspark. BonBon-Land ligger i kommunen Holmegaard och erbjuder adrenalinstimulerande turer, karuseller, vattenfunktioner för små barn och en rad gastronomiska upplevelser. Mellan skoj och lek kan du till exempel äta i djungelrestaurangen och uppleva en barbecue i cowboystil. En annan dansk nöjespark för familjer ligger vid Själlands sydspets. På Kalvehave Labyrinth Park behövs lagsamarbete för att hitta rätt väg! I den 20 000 m² stora äventyrsparken finns flera labyrinter med olika svårighetsgrader. Använd vår översikt över sevärdheter och attraktioner på Själland för att ta reda på vilka andra nöjen som väntar på dig under din semester i Danmark.

Från stugan till sevärdheterna i Danmark

Det enklaste sättet att besöka sevärdheterna är att resa till Danmark med bil. Attraktionerna är vanligtvis väl skyltade så att de är lätta att hitta. Utöver färd med bil är cykling ett bra alternativ om attraktionen du vill besöka ligger nära ditt fritidshus – på så sätt kan du njuta av Danmarks uppfriskande natur och landskap till fullo. Annars är kollektivtrafik oftast lättillgänglig för resan till en attraktion som ligger längre bort. Att ta danska fjärrbussar är bekvämt och billigt, dessutom är järnvägsnätverket välutvecklat för bra tågförbindelser.

Härliga attraktioner i danska semesterhus

Men åk inte endast till Danmark för att njuta av turistattraktioner. Eftersom du kan hyra ett fritidshus i Danmark är upplevelsen i stugan med pool en attraktion i sig. Med en privat pool för simning, bastu, bubbelpool och ett aktivitetsrum med intressanta spel kommer resan garanterat att bli en framgång. Om du vill resa med hela släkten, många vänner eller klubben, erbjuder vi ett fritidshus i storlek XXL med inkluderade speciella extrafunktioner. Läs mer om utrustningen i våra stora semesterhus för upp till 30 personer. Om du istället vill på semester med endast en liten krets av vänner eller den närmaste familjen så kan du också boka ett bekvämt poolhus med alla aktiviteter inkluderade med oss. Detta gör att du kan upptäcka spännande sevärdheter och kulturella attraktioner i Danmark på ett bekvämt vis. Unna dig lyxen, så att du kan få en skön semester med mycket utrymme och plats att slappna av fullt ut!