Rullstolsanpassade poolhus

Sitter du eller någon som du vill åka på semester med i rullstol? Så läs mer här.

En nyhet vi erbjuder i vårt utbud är hus som kategoriseras som ”rullstolsanpassade”. Poolhusen har breda dörrar, ingen tröskel och så är ett badrum samt minst ett sovrum extra stort så att en rullstolsburen enklare kan förflytta sig där.

Det är också nivåfri entré till de rullstolsanpassade poolhusen.

De rullstolsanpassade hyra stugan har en romersk trappa i poolen. Semester nr 321 i Dronningmølle har också en lift i förbindelse med pool och spabad.

Sammanfattningsvis har de rullstolsanpassade hyra stugan som minst:

  • Breda dörrar
  • Ingen tröskel
  • Stort badrum
  • Minst ett stort sovrum
  • Nivåfri entré
  • Romersk trappa i poolen

Poolhusen är redan upptagna eller ligger i ”fel” område. Vad gör vi?

I stort sett alla hyra stugon har romersk trappa i poolen, breda dörrar och ingen tröskel, vilket gör det möjligt att ta sig runt i poolhuset med rullstol. Badrummens storlek kan dock vara en utmaning för den rullstolsburnas rörlighet eftersom det är svårt/omöjligt att få plats med rullstolen.

Vi har flera exempel på att rullstolsburna ändå har haft en trevlig semester i ett av semestern med hjälp av en släkting eller någon som hjälper till.

Därför är det inte uteslutet att hyra ett av de övriga hyra stugor om du eller en i er resegrupp sitter i rullstol, men fråga oss eventuellt först. Vi sitter redo vid telefonen och ger gärna råd om poolhusets inredning m.m.