Nordsjællands Fuglepark

Nordsjællands Fuglepark har fler än 2 000 fåglar från hela världen.  Det är inte bara fågelälskare som får värde för sina pengar i fågelparken. Här finns även andra spännande djur, som kängurur, ekorrar och små kräldjur. 

Djuren i parken

På ett omkring 70 000 kvadratmeter stort område ligger fågelparkens vackra naturområde där de 2 000 fåglarna från 200 olika arter bor.  

Tropikhuset

Tropikhuset är 600 kvadratmeter stort. Här får du se fritt flygande exotiska fåglar. Lyssna till fåglarnas sång och se de nästan 30 olika kräldjursarterna. Fiskarna i akvariet fulländar upplevelsen i tropikhuset.

Däggdjuren

Det finns inte bara fåglar i Fuglepark Nordsjælland. Parken är även hem till flera däggdjur, som ekorrar och känguruer. Surikater och sköldpaddor flyttade in i en ny anläggning i parken 2016.

Fuglefodring
©Foto af Jytte Strandberg
Fugleshow
©Foto af Jytte Strandberg

Danska fåglar

Några av djuren flyger fritt i parken. Därför är det upp till djuren vilka du får se. Det kan vara allt möjligt, kanske en påfågel eller en dvärgpapegoja. Parken lockar även till sig lokala fåglar. Många danska fåglar bor i parken, och om man tittar upp kan man få se en rovfågel eller korp i jakt på mat. Även fjärilar känner sig hemma i Fuglepark Nordsjælland.

Fågelreservatet

Skydd av fåglarna är ett viktigt fokusområde för Fuglepark Nordsjælland. Framför allt de hotade fåglarna placeras parvis i parken. Här har fåglarna naturlig vegetation och de kan vara nöjda och behålla sitt naturliga beteende. Detta är även grunden till att parken stängs ner under vintermånaderna, då fokus ligger på att skydda fåglarna i deras vinteride. 

Matning och luftshow

Höjdpunkten för besökare är parkens flygföreställningar och de dagliga matningarna. Flygföreställningen är cirka en timma lång. Här får du inte bara se spektakulära manövrar i luften, du får även lära dig mycket om kakaduans liv. Matning sker en gång om dagen. Besökare i parken kan också hjälpa till att mata fåglarna.

En snabbtitt på fågelparkens historia

Frank Friis Nielsen öppnade Fuglepark Nordsjælland för allmänheten 2003. Parken togs över av Frank Friis Nielsen 1993 och gjordes då om till en fågelpark. Den har varit en officiell djurpark sedan 2008. Parken drivs fortfarande privat och får inget statligt stöd. 

Vanliga frågor om Nordsjællands Fuglepark

Var är parken?

Om du använder GPS kan du ange följande adress:

Fuglepark Nordsjælland
Sodemarksvej 22
3230 Græsted

Gå in på hemsidan för att se djuren före besöket: 

https://www.fugleparken.dk/

Vad kostar det?

Vuxna: 140 DKK.

Barn under 12 år: 80 DKK.

Barn under 2 år: gratis

Säsongskort vuxna: 300 DKK.

Säsongskort barn: 200 DKK.

Kakadue
©Foto af Jytte Strandberg
Tilskuere til fugleshowet
©Foto af Jytte Strandberg

Dags för mellanmål

Du kan köpa glass och dryck i tropikhuset. Eller så kan du ta med en matsäck att äta i parken. Det finns flera bord och bänkar där gästerna kan vila och njuta av sin medhavda mat. Det finns dessutom flera grillplatser.

På Nordsjälland

Fågelparken ligger på Nordsjälland.  Åk norrut från Köpenhamn via E47. Det tar cirka 50 minuter.

Arasari
©Foto af Jytte Strandberg