Skapa fina minnen tillsammans på semester i Tyskland

Härliga semesterupplevelser väntar er i Tyskland.

Åk på semester till Tyskland där vi hyr ut sommarhus i två vackra områden, Olpenitz och Krakow am See. Vad har dessa områden att bjuda på?

Olpenitz kommer på sikt att utvecklas till en av Nordeuropas största semesterorter. Men betyder det att det inte finns något annat att göra än att vara bland andra gäster, bada i poolen och befinna sig i semesterorten? Inte alls. Olpenitz ligger inte långt från mysiga hamnstaden Kappeln och endast en timma med bil från den tyska staden Flensburg. Om ni är sugna på en längre dagsutflykt kan ni även köra söderut till Hamburg. Det är dock inget måste, eftersom det finns gott om upplevelser som väntar er i norra Tyskland.

Har ni fattat tycke för våra vackra hus i Krakow am See? Här möter ni ett vilt landskap med massor av spännande utflyktsmål. Sommarhusen i Krakow am See ligger nära en stor sjö med goda möjligheter till bad och avkoppling. Utöver sjön finns det även många kulturella upplevelser i området, som klosterbryggeri, slottet i Güstrow och mycket mer.

Tyskland har mycket att bjuda på!

6

Attraktioner

40+

Stugor

Sommerhusudlejning i Nordtyskland

Semesteridyll och roliga upplevelser i Tyskland

Det som gör Tyskland, och framför allt de norra och nordöstliga delarna där Olpenitz och Krakow am See ligger, till ett eftersökt semesterområde för hela familjen är att det finns goda möjligheter att kombinera en trevlig semester med sevärdheter och aktiviteter, charmiga städer och olika naturlandskap.

Semesterområdet i Olpenitz ligger inte långt från den danska gränsen, och här får ni chansen att uppleva den tyska kulturen. I området kring Olpenitz finns vackra naturområden med stora skogar och fina sandstränder. Det ger goda möjligheter att tillbringa tid utomhus som en familj. Gå på en lång promenad i närområdet, segla längs med Slien eller ta cyklarna för att komma lite längre.

Om ni istället kör längre österut kommer ni till Krakow am See, som bjuder på en idyllisk natur och ett vackert landskap. Här kan ni bada i den stora sjön och besöka de många sevärdheterna i området. Förbered matsäcken i VillaVilla-huset och ge er ut på äventyr i områdets kloster, besök slottet i Güstrow och avsluta med ett dopp i sjön.

I Tyskland kan du besøke

Klicka på ett område nedan för att läsa mer om områden och semesterbostäder i Tyskland.

Krakow Am See

Krakow am See

Upptäck den idylliska staden Krakow am See – och förälska dig i det underbara landskapet och allt platsen har att erbjuda.
Se mer
Olpenitz

Olpenitz

Den nybyggda semesteranläggningen Olpenitz skapar den bästa grunden för en rolig och mysig semester. Semesterbyn ligger i den tyska kommunen Kappeln i Sydslesvig och vid Östersjöns vackra badstränder.
Se mer

Attraktioner i Tyskland

Här kan du ta en tur med hjulångaren eller utforska naturen, och en utflykt till Hansa-Park är inom nära räckhåll.
Se mer

Fina semesterupplevelser i och kring Kappeln

I närheten av Olpenitz finns vackra naturområden, stora slott och flera charmiga städer att besöka. En stad som är väl värd ett besök är Kappeln. Denna idylliska hamnstad består av små gator med kullersten och fina gamla hus. Staden har även en vacker hamn, där ni kan promenera och njuta av utsikten. Ni kan dessutom ta en tur på vattnet med en av stadens utflyktsbåtar. Utöver det finns det en del butiker och goda möjligheter för shopping, samt många fina restauranger och kaféer, där ni kan ladda batterierna. 

Önskar ni en dag fylld med fart och pirr i magen kan ni besöka en av de många nöjesparkerna i norra Tyskland. Både Heide Park och Hansa Park går att nå från Olpenitz på 2–2,5 timmar med bil. Båda parkerna bjuder på roliga upplevelser, fart och spännande aktiveter för hela familjen.

Vi har samlat en översikt över de sevärdheter som ni kan besöka under er semester i Tyskland. Se mer här och börja planera er semester redan nu!

Spännande upplevelser i Flensburg

Flensburg är den tredje största staden i Slesvig-Holsten och ligger en timma från Olpenitz vid gränsen mellan Danmark och Tyskland. De flesta av invånarna i Flensburg pratar danska, så du behöver inte finslipa din tyskkunskaper före besöket. Flensburg är framför allt känt för sin gränshandel, men staden bjuder på mycket mer än så. Flensburg är en stad full av historia, sjöfart och turism. Den unika kultur som uppstår i ett gränsland är tydligt i Flensburg.

Det finns flera sätt att lära er mer om staden, men en av de aktiviteter vi varmt kan rekommendera i den nordtyska byn är skattjakten i hamnen. Lös gåtor och mysterier med utgångspunkt i en historisk rundvandring i hamnen. Om historia inte intresserar er kan ni istället besöka vetenskapsmuseet Phäenomenta, som fokuserar på vetenskap och teknik. 

 

Fantastiska upplevelser i Krakow am See

VillaVillas hus i Krakow am See ligger i den natursköna staden, som ligger mellan naturområdena Mecklenburgische Schweiz och Mecklenburgska sjöarna vid sjön Krakower See. Här kan ladda batterierna i det lummiga landskapet som består av gröna ängar, skogsklädda kullar och vackra sjöar. Om ni vill besöka fler orter finns det i området små landsbygdskyrkor, gamla herrgårdar, gravhögar och mer.

Om ni istället vill besöka storstaden ligger Berlin inte mer än två timmar bort.

Vi har samlat en översikt över de sevärdheter som ni kan besöka under er semester i Tyskland. Se mer längst ner på sidan och börja planera er semester redan nu!

Tyskland

Kuststräcka

2247 kilometer

Geografisk begränsning

Flensburg till Stettiner Haff)

Öar

Fehmarn, Rügen, Usedom, Poel, Ummanz, Hiddensee

Största stad

Rostock

Orter

Eckernförde, Kiel, Laboe, Schönberg, Hohwacht, Heiligenhafen, Fehmarn, Grömitz, Scharbeutz, Lübeck, Travemünde, Boltenhagen, Wismar, Timmendorf, Rerik, Kühlungsborn, Rostock, Graal-Müritz, Göhren, Baabe, Sellin, Zinnowitz, Bansin, Heringsdorf

Badplatser vid Östersjön

Binz, Prerow, Warnemünde, Timmendorfer strand, Dahme, Boltenhagen

Längsta sandstrand

42 kilometer

Salthalt i Östersjön

1,5 %

Vattentemperaturer (som högst)

Upp till 20 grader Celsius

Vattendjup

459 meter

Utflyktsmål

Sassnitz djurpark, Sassnitz fiskeri- och hamnmuseum, Königstuhl i Sassnitz på Rügen, Lenorenwald i Klützer Winkel

Attraktioner i Tyskland

Tyskland – båtturer, vacker natur och kvalitetstid för familjen!

Åk på utflykter i den vackra naturen kring Krakow am See, där ni bland annat kan besöka björnskogen Müritz, slottet i Güstrow och mer. 

I Tyskland kan du oppleva:

Slottet i Güstrow

Det imponerande slottet i Güstrow är byggt i fransk och italiensk renässansstil och fungerar i dag både som museum och kulturcenter, med utställningar i historia och konst. Det imponerande slottet i Güstrow är byggt i fransk och italiensk renässansstil och fungerar i dag både som museum och ...

Se mer

Mürtiz björnskog

Mürtiz björnskog öppnade 2006 och är i dag Västeuropas största björnreservat och hem till 12 brunbjörnar, som räddats från djurparker och cirkusar. Här väntar er en spännande och lärorik upplevelse. Mürtiz björnskog öppnade 2006 och är i dag Västeuropas största björnreservat och hem till 12 brunbjörnar, som räddats från djurparker ...

Se mer

Müritz nationalpark

Gå på upptäcktsfärd i Mecklenburgs sjö- och skogslandskap under ett besök i Müritz nationalpark. Träffa mer än 50 olika däggdjur, 220 fågelarter och över 1 000 olika växter längs en av de många vandringslederna i parken. Gå på upptäcktsfärd i Mecklenburgs sjö- och skogslandskap under ett besök i Müritz nationalpark. Träffa mer än 50 olika däggdjur, ...

Se mer
Schlei Nordlicht

Sejlture på Slien

Den lilla byn Kappeln väntar på dig med fina kyrkor, kvarnar och historiska byggnader. Byn är också utgångspunkten för en kryssning med kryssningsbåt eller hjulångare på Slien. På fartygen kan du också äta gott och de kan även användas för fester. Den lilla byn Kappeln väntar på dig med fina kyrkor, kvarnar och historiska byggnader. Byn är också utgångspunkten för en ...

Se mer
Naturparken Slien

Naturparken Slien

Oavsett om du gillar vandring eller att bada, kommer Naturpark Slien att hänföra dig. Även cykelleder finns markerade och om du vill uppleva vattendraget mellan Schleswig-Flensburg och Rendsburg-Eckernförde från vattnet, så erbjuds olika kryssningar. Oavsett om du gillar vandring eller att bada, kommer Naturpark Slien att hänföra dig. Även cykelleder finns markerade och om ...

Se mer
Sevärdheter i Hansa-Park

Hansa-Park

Med attraktioner som ”Kärnans ed” eller ”Förbannelsen från Novgorod” lockar Hansa-Park inte längre bara gäster från Norden, utan även internationella gäster hittar till nöjesparken, som ligger direkt vid Östersjön. Och efter parkbesöket är det bara några minuters promenad till havet. Med attraktioner som ”Kärnans ed” eller ”Förbannelsen från Novgorod” lockar Hansa-Park inte längre bara gäster från Norden, utan även internationella ...

Se mer