Härliga upplevelser på semester på Lolland, Falster och Møn

Familjesemester med trevliga upplevelser på Sydhavsøerne

Sydhavsøerne Lolland, Falster och Møn är vackra öar att åka på semester till. De är fulla av roliga upplevelser för hela familjen. Vacker natur, härliga badstränder, möjligheter för att vara aktiv och en mängd sevärdheter som hela familjen kommer att uppskatta. Stranden vid Marielyst har flera gånger utsetts till den bästa stranden i Danmark.

14

Attraktioner

58

Stugor

Sommerhuse på Møn

Trevliga upplevelser i vacker och varierad natur

Det finns goda förutsättningar för upplevelser i den varierade naturen på Lolland, Falster och Møn.

Vid Stevns och på Møn kan ni se stora kritklippor, som pekar ut mot Östersjön. Om ni gillar att vandra kan ni följa den 22 km långa Trampestien. Den tar er runt den höga klippan Stevns Klint, som är med på UNESCO:s världsarvslista. Kom ihåg att ta med kikaren för att se det rika fågel- och djurlivet i området.

På Lolland och Falster breder stora och öppna landskap ut sig. Den här delen av Sydhavsøerne kan ni uppleva längs Klosterruten, som går runt öarna och påminner om en pilgrimsresa, då den går förbi flera kloster och kyrkor. Det är ett vackert sätt att uppleva både natur och kultur på öarna. Ladda gärna ner appen Naturland Lolland Falster och köp guideboken ”Den Danske Klosterrute: Lolland-Falster”, för att få ut ännu mer av leden. 

På Falsters östkust finns kilometervis med vackra stränder, där ni både kan bada, sola och leka i sanden.

På Lolland, Falster och Møn kan du besöka

Klicka på ett område nedan för att läsa mer om områden och semesterbostäder på Lolland, Falster och Møn.
Kramnitze, Lolland

Kramnitze

Fisket pågår ständigt i den lilla mysiga hamnen i Kramnitze, där man kan köpa färsk fisk från båtarna. Nära hamnen ligger även den fina och barnvänliga stranden med sanddyner.
Se mer
Marielyst, Falster

Marielyst

I Marielyst finns det gott om möjligheter till upplevelser oavsett ålder. Har man tröttnat på att ligga och slappa på de breda vita stränderna eller bada i Östersjöns friska vågor.
Se mer
Råbylille Strand

Råbylille Strand

Besök natursköna Møn och få upplevelser för livet. Møn är en av Danmarks vackraste öar och där finns otaliga möjligheter för både avkopplande semestrar och semestrar med en hög aktivitetsnivå.
Se mer

Attraktioner på Lolland, Falster och Møn

Från Knuthenborgs safaripark till Maribo domkyrka – det finns något för alla!

Se mer
Sommerhusudlejning tæt på Knuthenborg Safaripark på Lolland
Østersøbadet Lolland

Østersøbadet

Østersøbadets härliga sandstränder är perfekt för avkoppling, samtidigt som man har nära till Rödby som ligger alldeles i närheten. Skäm bort barnen med en tur till badlandet Lalandia.
Se mer

Kultur, konst och sevärdheter ni inte får missa

Lolland, Falster och Møn är fulla av upplevelser inom kultur, konst och sevärdheter. Många gamla herrgårdar, gods och slott pryder öarnas landskap. Det finns även flera konstgallerier och museer runtomkring på öarna.

Ni kan bland annat dyka ner i stenåldern sett genom stenåldersflickan Lolas ögon på Museum Lolland-Falster, för att få en bild av hur livet såg ut på Lolland för 5 000 år sedan.

Ni kan dessutom besöka Fuglsang Kunstmuseum. Det är ett av Danmarks äldsta konstmuseer med en fantastisk samling av viktiga konstnärer och konstformer under den danska konsthistorien.

Läs mer om de många sevärdheterna på Lolland, Falster och Møn för att se vilka som passar er familj bäst. En sak är säker, oavsett vad ni väljer väntar er fantastiska upplevelser.

Lolland, Falster och Møn

Totalyta

217,75 km²

Antal invånare

9 337

Befolkningstäthet

43 invånare per kvadratkilometer

Omgivande vatten

Östersjön

GPS-koordinater

54° 59′ N, 12° 18′ E

Högsta punkt

Aborrebjerg, höjd: 143 meter

Sevärdheter

Møns Klint, Liselunds slott, Møns fyr

Kirke på Falster - spændende kulrur på Lolland Falster og Møn
Mølle på Lolland - udlejning af store sommerhuse på Lolland Falster og Møn

Attraktioner på Lolland, Falster och Møn

Djurparker, historiska museer och fart över fältet!

Letar du efter sevärdheter längs med Limfjorden som kommer att slå dig och din familj med häpnad? Då ska ni ta er djupt ner i Mønsteds kalkgruvor där ni får lära er intressanta fakta om kalkbrytning i Danmark. Eller så dyker ni ner i blommornas värld i Jesperhus Blomsterpark. Jylland från stenåldern till modern tid kan ni uppleva i Hjerl Hede-museet. Daugbjerg kalkgruvor och Spøttrup slott är också värda ett besök.

På Lolland, Falster og Møn kan du oppleva:

BonBon Land

BonBon Land

I sommarlandet BonBon-Land har berg- och dalbanorna roliga namn och åkattraktionerna är fördelade på flera nivåer, så att det finns ...

Se mer
Undervisning

Fuglsang Kunstmuseum

Fuglsang Kunstmuseum är ett brett omfattande museum med konst från 1700-talets slut, en permanent samling, tillfälliga utställningar och barnaktiviteter. ...

Se mer
Geocenter Møns Klint

GeoCenter Møns Klint

GeoCenter Møns Klint är ett av Danmarks mest spännande vetenskapscenter, där det finns utställningar med 70 miljoner år gammal historia. ...

Se mer
Minigolf

Golf and Fun Park

På Golf & Fun Park finns en mängd roliga upplevelser för hela familjen. Parken bjuder bland annat på Europas längsta ...

Se mer