• Områden
  • /
  • Stora lyxhus vid Ringkøbing Fjord

Stora lyxhus vid Ringkøbing Fjord

naturen vid Ringkøbing Fjord

Aktiv semester, både på land och till havs, vid Ringkøbing Fjord

Området kring Ringkøbing Fjord är den perfekta platsen för aktiva semesterfirare. Tryck gasen i botten när det kommer till vattensporter och bad eller tillbringa några dagar längs den 100 kilometer långa cykelleden runt fjorden som tar dig till fiskebyar, genom vackra landskap och förbi flera av de spännande attraktionerna som Västjylland erbjuder. Om du vill ta det lite lugnare kan du istället fördjupa dig i traditionellt hantverk på design- och hantverksmarknader eller besöka Bork Vikingehavn, där du reser tillbaka i tiden i en återskapad vikingaby. Ringkøbing Fjord är den perfekta platsen för en familjesemester som rymmer allt.

Vattensport och bad

Många av städerna runt Ringkøbing Fjord ligger nära både fjorden och havet. Det gör området till en vattensportmagnet. På sommaren är havstemperaturen mellan 14 och 16 grader och passar därför för ett kort och friskt dopp eller för lek i vågorna. Fjorden är grundare och därför värms vattnet snabbare upp. Här kan du därför bada från sen vår till tidig höst. Många surfare, och då särskilt nybörjare, håller till i detta område, där det också finns gott om möjlighet till vindsurfing, kitesurfing och många andra vattensporter. Prova till exempel att åka vattenskidor eller paddla kajak. Här kan du både koppla av medan du provar en ny hobby, eller ge allt tillsammans med likasinnade idrottare.

Tour de Ringkøbing Fjord

Det går en cykelväg hela vägen runt Ringkøbing Fjord. Rundan startar i Hvide Sande och följer en naturstig genom sanddyner, blommor, bär och ljung till ljudet av fågelsång och insekternas surrande. Följ skyltarna märkta med nummer 760 längs den 100 kilometer långa vägen runt fjorden. Besök även Søndervig, som har många sommarhus, bra badmöjligheter och sandskulpturfestivalen, eller fortsätt till Ringkøbing, där du har möjlighet att cykla på Danmarks äldsta cykelväg, som sträcker sig mellan de två städerna. Om du väljer att fortsätta ännu längre passerar du Stauning Whisky, ett av Danmarks få whiskydestillerier och Danmarks Flymuseum. När du cyklar förbi dessa spännande sevärdheter går turen genom några av landets vackraste landskap. Skjern Å slingrar sig härifrån och ut i Ringkøbing Fjord och omges av Skjern Enge, vars hedar och mossar är hem till ett enastående fågelliv. Nästa stopp på resan är Bork Havn och Bork Vikingehavn, vilka utan tvekan är värda ett stopp. Den sista delen av turen går förbi Nymindegab och vidare genom hedar, sanddyner och sommarstugeområden med fjorden på ena sidan och havet på den andra. Till slut återvänder du till Hvide Sande och hem till lyxhuset där du kan koppla av på soffan, i wellnessavdelningen eller i poolen efter en lång dag på cykeln.

Du behöver inte ta med lunchpaket eller reparationskit. På vägen passerar du genom många städer där du kan köpa lunch eller glass om du behöver lite socker. Längs vägen finns det också flera cykelstationer där du kan pumpa däcken och göra mindre reparationer om olyckan skulle vara framme.

Fånga stora fiskar i fjorden

Ringkøbing Fjord erbjuder unika fiskeupplevelser. I fjorden blandas saltvatten från Nordsjön med sötvatten från Skjern Å. Det resulterar i olika saltförhållanden i fjordens vatten, som därför passar många fiskarter. I det saltare vattnet i väster kan du fånga skrubbskädda och sjötunga, och i delarna med mer sötvatten i norr, söder och öster finns möjlighet att fiska ål, abborre och gädda.

Enastående upplevelser vid Ringkøbing Fjord

Söder om Ringkøbing Fjord ligger Nymindegab. Orten är en gammal fiskeby som har utvecklats till ett populärt sommarstugeområde, eftersom det förutom en vacker vit sandstrand har många kulturella aktiviteter att erbjuda. Ta med familjen till Nymindegab-museet, ett spännande friluftsmuseum med en väderkvarn, sågverk, sjöräddningsstationer och ett snickeri där barn och vuxna kan uppleva och prova leksaker från tidigare decennier. Dessutom har museet ut en konstutställning med cirka 200 verk av Nymindegabmalerne. Nymindegabmalerne var en konstnärskoloni i staden från 1870 till 1960, vars verk speglar livet mellan fjorden och havet. I detta område finns många sommarhus med pool, varifrån du har gott om möjlighet att besöka den trevliga staden.

Besök Bork Vikingehavn vid Ringkøbing Fjord

Ta en tur förbi vikingahamnen Bork. När du går genom entréporten reser du samtidigt 1 000 år tillbaka i tiden och befinner dig plötsligt i en återskapad vikingaby. Utforska långhusen där vikingarna bodde och se de många hantverken som fick vikingarnas dagliga liv att löpa. Besök stavkyrkan och offerlunden eller ta en båttur i de små vikingaskeppen i vallgraven. Upplevelsen skiljer sig beroende på när på året du besöker Bork Vikingehavn. Under de livliga semester- och sommarperioderna är vikingahamnen extra livfull och du får komma riktigt nära vikingalivet. Under perioder med färre besökare har du gott om möjlighet att fördjupa dig i de många hantverken, konstruktionerna och föremålen som visas.

Konst och kultur i Ringkøbing

På den nordvästra stranden av Ringkøbing Fjord hyr vi ut många stora sommarhus, alla belägna nära staden Ringkøbing. 1443 utsågs staden till köpstad och är därmed en av Danmarks äldsta handelsstäder. Genom de nya, moderna industribyggnaderna längs med fjorden och de gamla fiskebodarna vid hamnen får du att uppleva stadens långa historia som handelsstad i ett traditionellt och samtidigt modernt perspektiv. Besök Ringkøbings stadsmuseum och lär dig mer om stadens historia och liv, och om de många invånarna som genom århundradena har promenerat på gatorna, i hamnen och i de många verkstäderna. Varje sommar anordnas flera hantverks- och designmarknader i stadens latinkvarter. Konstnärer från hela landet reser då till Ringkøbing för att visa upp sina verk. Här kan du hitta smycken, keramik och målningar, samtidigt som du har möjlighet att besöka konstnärerna i deras verkstäder och se när de fördjupar sig i sitt arbete. Sätt er ner tillsammans i huset och planera en utflykt för att se allt som Ringkøbing har att erbjuda.

Hyr sommarstuga med pool vid Ringkøbing Fjord

Vi erbjuder uthyrning av stora lyxhus med pool på flera platser vid Ringkøbing Fjord. Se våra sommarhus vid Hvide Sande, Nymindegab och Søndervig.

Hyr ett stort sommarhus vis Ringkøbing Fjord. Se mer här.