Hyra stugor vid Flensburgfjorden

Ta med familjen på en vatteninspirerad semester i en hyra stuga med pool bara en kort promenad från Flensburgfjorden

När du hyr ett stort sommarhus med pool i den tyska semesterbyn Olpenitz eller på Als, är du garanterad en oförglömlig upplevelse. Från båda områdena når du enkelt Flensburgfjorden, och utöver den vackra naturen många av våra hus ligger i erbjuder området också vacker utsikt över fjorden, som ligger vid gränsen mellan Danmark och Tyskland. I området hittar du också många trevliga städer där vardagslivet är inspirerat av både tysk och dansk kultur, vilket skapar en unik och öppen atmosfär som ger perfekta förutsättningarna för en stillsam semester i en hyra stuga med pool. Ta en cykeltur eller en promenad längs en av de många vandringslederna, besök gamla kvarnar, slott, museer och kyrkor eller gör en dagsutflykt till en av de många nöjesparkerna i området som passar hela familjen när du behöver lite förändring från det avkopplande livet i sommarstugorna du kan hyra på Kegnæs och i Olpenitz.

7

Attraktioner

40

Stugor

Olpenitz

Massor av vandrings- och cykelleder i hyra stugan med pool närhet

Även om det kan vara frestande att slappa och njuta i soffan i semesteret hela dagen eller plaska runt i husets pool, kommer du att vilja utforska naturen kring husen vi hyr ut i Olpenitz och på Kegnæs. På tyska sidan, från staden Kappeln, går en 95 kilometer lång vandringsled längs kusten till den danska gränsen. Denna led kallas Fördesteig, och när du når den danska gränsen fortsätter leden i ytterligare 74 kilometer under namnet Gendarmstien. På grund av sin längd är leden särskilt lämplig för cykelturer, men passar också bra för en trevlig vandringstur i natursköna omgivningar.

Förutom denna vandringsled finns det många andra härliga promenadvägar att följa runt omkring i det nordtyska området. I städerna Flensburg, Lyksborg, Harreslev och Langballe finns det bra möjligheter att ta guidade stadsturer, där kultur, natur och guidernas egna favoritplatser i städerna står i fokus. Dessa guidade turer erbjuds året runt och kan därför alltid kombineras med en semester i en av semestrene.

De historiska minnesmärkena som Dybbøl Mølle och slotten i Gråsten, Sønderborg, Augustenborg och Nordborg är absolut också värda ett besök under din semester i ett poolhus.

Flensburgerfjorden

Flensburgfjorden erbjuder stränder för familjen och för vattensportutövare

Området vid Flensburgfjorden erbjuder flera stränder som är perfekta för familjen. Många av de långgrunda stränderna i området är lämpliga för småbarnsfamiljer då det finns lekplatser samt möjlighet att köpa lunch, glass och läsk. Dessutom är området ett av de mest populära för båtliv och här finns flera hamnar för yachter och segelbåtar. Det finns möjlighet att prova paddelsurfing, dykning, vattenskidor, kitesurfing och många fler roliga aktiviteter som hela familjen kan delta i eller heja på från sidan.

Spännande gastronomiska upplevelser väntar precis utanför dörren

Dagar fyllda med avkoppling och tid för alla de saker du vanligtvis inte har är ofta vad vi förknippar med semester i ett sommarhus. Det kan till exempel vara att prioritera att äta lunch tillsammans, eftersom det annars är något du sällan har möjlighet att göra varje dag. I det stora köket och allrummet som finns i alla stugor finns det goda möjligheter till att äta sill, ta en snaps och hela faderullan. Men om du har modet att prova en något annorlunda version av den klassiska sillen, måste du svänga förbi en av de många små bikse, som finns i städerna runt Flensburgfjorden, och beställa maträtten Fischbrøtchen. Denna rätt består av en fralla med sallad och sill och är typisk för norra Tyskland.

Om du vill utmana dina smaklökar ännu mer, eller om du bara vill njuta av en middag som du själv sluppit laga, har du gott om möjligheter att göra detta i restaurangen Meierei Dirk Luther. Restaurang Meierei Dirk Luther har två Michelin-stjärnor och serverar framför allt mat från det franska köket, men alltid med en regional tvist. Den lokala gastronomin och kulturen återspeglas därför alltid i maten, som dessutom är tillagad av lokala råvaror.

Maritim kulturfestival på tyska och danska

Om du semestrar i ett av stugorne i slutet av augusti bör du ta en paus från de många aktiviteterna i huset och åka till Flensburg för att uppleva stadsfesten, där dansk och tysk kultur förenas. Sedan 2018 har den marina kulturfestivalen Flensburg Ahøj ägt rum för att fira det fredliga livet mellan den danska minoriteten och den tyska majoriteten i den nordtyska staden. Hamnfesten firar denna gemenskap, och sjöfartshistorien är samlingspunkten för festivalen. Festivalen erbjuder bland annat teaterföreställningar, poetry slam, musikupplevelser på två scener, intressant gastronomi, en historisk marknad och naturligtvis massor av gamla båtar som ligger och guppar i hamnen.

Uthyrning av semesterbostäder i Olpenitz och på Als vid Flensburgfjorden

Vi erbjuder uthyrning av stora stugor med pool på två platser nära Flensburgfjorden. Vi hyr ut stugor i Olpenitz, nära den tyska staden Kappeln, och i Købingsmark och på Kegnæs på Als.

Uthyrning av stora sommarhus med pool vid Flensburgfjorden

VillaVilla hyr ut stora lyxsommarhus med pool i området kring Flensburgfjorden. Hitta ett sommarhus på Kegnæs, på Als eller i den nordtyska staden Olpenitz.